Solliciteren bij Greyston: iedereen wordt aangenomen

Solliciteren bij Greyston: iedereen wordt aangenomen

Redactie Baaz
Het Amerikaanse bedrijf Greyston houdt er wel een heel bijzondere sollicitatieprocedure op na. Werknemers hoeven namelijk niet te solliciteren, maar vullen een formulier in. Wanneer er werk is, worden zij opgeroepen.

Niet nodig te solliciteren

Sollicitanten hoeven geen cv of motivatiebrief op te sturen, het bedrijf voert geen gesprekken en ook de achtergrondcontrole word tin de ijskast gezet. Alle geïnteresseerden mogen bij het bedrijf werken. Ze hoeven slechts een formulier in te vullen. Het bedrijf belt vervolgens als er een plek vrij is.

'Gevoel van waardigheid'

De bakkerij maakt onder meer brownies die gebruikt worden in Ben & Jerry’s-ijs. Mike Brady, CEO van de onderneming, vindt de gang van zaken een goede zet van Greyston: 'Je geeft mensen die anders niet aan werk komen de kans om hun leven te veranderen. Het gevoel van waardigheid dat je krijgt van werken is iets dat velen van ons voor lief nemen. Niet iedereen in ons land is in staat werk te vinden en bij te dragen aan de economie.’

LEES OOK: Dit is hoe een sollicitatie bij LinkedIn verloopt

Idealisme

De strategie komt voort uit een idealisme van Bernie Glassman. Hij vindt dat een winstgevend bedrijf ook op een ethische manier kan functioneren. Enthousiasme zou namelijk belangrijker zijn dan andere zaken. Benodigde vaardigheden zou je later in het proces leren.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie