Dit is hoe een sollicitatie bij LinkedIn verloopt

Dit is hoe een sollicitatie bij LinkedIn verloopt

Redactie Baaz

Wanneer je bij LinkedIn op gesprek mag komen voor een sollicitatiegesprek word je op een wel heel bijzondere manier getest. Brendan Browne, Hoofd Recruitment bij LinkedIn, heeft zo zijn maniertjes om erachter te komen of een kandidaat geschikt is voor de job.

Solliciteren bij LinkedIn: anders dan anders

Als je bij Brendan Browne op gesprek mag komen zal het een sollicitatie zijn die je nog niet eerder hebt meegemaakt. Het eerste wat hij je vraagt is namelijk of je met een uitwisbare marker naar het whiteboard wilt lopen. Daarna stelt hij je deze vraag: “Waar ben je het meest gepassioneerd over en hoe gaat het proces daarvan in zijn werk?” En dan is het dus de bedoeling dat je dat op het whiteboard gaat uitleggen, tekenen of wat je dan ook te binnen schiet.

Apart? Ja. Nuttig? Dubbel ja. Zo komt hij namelijk achter de volgende drie dingen:
1. Waar geeft een kandidaat het meeste om?
2. Hoe goed kan een kandidaat iets duidelijk maken aan een ander?
3. Hoe denkt een kandidaat na over een bepaald proces?
4. Hoe gaat een kandidaat om met onzekerheden?

Getting sh*t done 

Als je deze test succesvol bent doorgekomen pas je wat Browne en LinkedIn CEO Jeff Weiner betreft in het plaatje. Bij LinkedIn gaat het namelijk om deze drie dingen: groot durven dromen, er lol in kunnen hebben en dingen voor elkaar kunnen krijgen. Volgens Browne komt hij er met zijn versie van een sollicitatiegesprek achter hoe een persoon in elkaar steekt. Dan weet hij meteen wat hij kan verwachten als hij met de potentiële collega moet samenwerken aan een moeilijke klus.

Browne: “Soms trekken we opeens de stekker uit een project waaraan we werken, of veranderen iets radicaals. Dat hoort er nu eenmaal bij en vooral in Silicon Valley. Ik wil weten hoe je daarmee omgaat.” De reactie van een kandidaat is een leidende factor voor succes  in zulke situaties vindt Browne. Wat vind jij van deze bijzondere methode?

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie