Welke algemene hard skills zijn belangrijk voor jouw cv?

Welke algemene hard skills zijn belangrijk voor jouw cv?

Redactie Baaz

Wanneer je gaat solliciteren op vacatures die je online hebt gevonden is het belangrijk dat je cv er goed en professioneel uitziet. Hierdoor val je sneller op bij recruiters en zal jouw sollicitatie er ook sneller tussenuit springen.

Recruiters letten op verschillende zaken wanneer ze jouw cv gaan bekijken. Een belangrijk onderdeel van het cv zijn de vaardigheden. Onder dit kopje kun je diverse cursussen en scholingen neerzetten die jij hebt gevolgd en waarmee jij jezelf bepaalde vaardigheden hebt aangeleerd. Je kunt bijvoorbeeld een AZ-900 cursus volgen en dit vermelden onder het kopje vaardigheden op jouw cv. Hiermee laat jij recruiters zien wat jij in huis hebt. Er zijn nog veel meer zaken die je kunt vermelden onder vaardigheden. Daar vertellen we je graag meer over in deze blog.

Werken met excel

Tegenwoordig gebeurd vrijwel alles digitaal. Veel bedrijven werken met computers en hierdoor zijn bepaalde softwares niet meer weg te denken. Excel is een software waar veel bedrijven mee werken. Voor veel functies is het dan ook belangrijk dat je overweg kunt met excel. In excel kun je heel veel verschillende taken uitvoeren op een efficiënte manier. Dit is de reden waarom veel werkgevers met excel werken. Het is mogelijk om cursussen te volgen. In deze cursussen leer je hoe je met excel moet werken. Wanneer je zo een cursus hebt afgerond kun je deze vermelden onder je vaardigheden op je cv. Hiermee toon je aan dat je beschikt over de basiskennis van excel. Dit maakt je voor veel recruiters een aantrekkelijke kandidaat. Hiermee vergroot je de kans dat je uitgenodigd wordt voor een gesprek.

Correct gebruik van de Nederlandse taal

Als je gaat solliciteren op een functie is het belangrijk dat je geschreven teksten serieus en professioneel overkomen. Het is dan ook belangrijk dat je op de juiste manier gebruik maakt van de Nederlandse taal in zowel je cv als je motivatiebrief. Het verbeteren van eventuele spelfouten is cruciaal. Kleine foutjes in de kopjes op je cv kunnen grote gevolgen hebben. Het is daarom verstandig om alles te laten controleren. Je kunt ervoor kiezen om jouw cv en motivatiebrief te laten controleren door een kennis of familielid. Het is ook mogelijk om een cursus te volgen voor wat extra ondersteuning. Als je de Nederlandse taal erg lastig vind zijn er genoeg cursussen en bijscholingen die je kunt volgen. Hierdoor zul je uiteindelijk zelfverzekerder zijn in het sollicitatieproces.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie