Snel een optimale (thuis-)werkplek met secure email en filesharing

Snel een optimale (thuis-)werkplek met secure email en filesharing

Redactie Baaz
Hoe wordt gevoelige informatie vanaf een thuiswerkplek verzonden? Het delen van data via mail vanaf een remote werkplek is niet veilig genoeg. Op kantoor was een firewall die afdoende bescherming biedt voor het onderling delen van gevoelige informatie. Maar de wereld is veranderd. En zonder goede bescherming kan bedrijfskritische informatie in verkeerde handen vallen.
Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd in de tweede Baaz-magazine van 2020, als onderdeel van de ‘Powered by WINMAG Pro’-katern. Alle artikelen in deze katern, waaronder dit artikel, zijn in samenwerking met de redactie van WINMAG Pro geproduceerd. Hieraan inherent is een inhoud die zich nadrukkelijk leent voor IT-professionals en providers.

MOVEit Cloud

Progress | Ipswitch MOVEit is een direct te gebruiken, optimale oplossing voor een thuiswerkplek met Secure email en filesharing. Het biedt het beste van twee werelden: volledige functionaliteit van MOVEit Transfer en het gemak van een op cloud gebaseerde omgeving. Zo heeft een onderneming een snelle en betrouwbare manier voor thuiswerkplekken. MOVEit Cloud is direct in te zetten door integratie met Active Directory en door het gebruik van een plug-in via Microsoft Outlook voor het veilig versturen van documenten via de eigen bedrijfs e-mail.

Voor het veilig delen van data in de cloud biedt MOVEit Cloud Secure File Sharing. Medewerkers kunnen hiermee gebruik maken van een veilige oplossing voor het delen van bestanden die net zo eenvoudig te gebruiken is als e-mail of andere Dropbox-achtige, op de cloud gebaseerde services.

Onversleutelde bedrijfskritische gegevens kunnen buiten de firewall gelezen dan wel gemanipuleerd worden. Met MOVEit Cloud worden bestanden met gevoelige data end-to-end encrypted, zowel tijdens transport als wanneer opgeslagen. Hiermee wordt voldaan aan een belangrijke voorwaarde van gegevensoverdacht conform de AVG/GDPR. Tevens wordt de data van MOVEit Cloud in Nederland op de Microsoft Azure-datacenters (Middenmeer, Noord-Holland) opgeslagen. 

Progress | Ipswitch MOVEit Secure Managed File Transfer zorgt voor de veilige uitwisseling van gegevens die voldoet aan PCI, HIPAA, GDPR/AVG en andere gegevensbeveiliging en wettelijke eisen van de industrie en overheid. MOVEit's gecentraliseerde workflows, toegangscontrole en onweerlegbare audit logging bieden uitgebreide bescherming van bedrijfskritische gegevens.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie