Schets Kia Optima gedeeld

Sterre Hartjes
De eerste beelden van de Kia Optima zijn getoond door het marketing team van Kia in Zuid-Korea. Het Zuid-Koreaanse team deelde de auto onder de naam van de Kia K5.

Kia Optima K5

Het Zuid-Koreaanse Instagram-account van Kia heeft drie foto's gedeeld van de nieuwe generatie Optima. De Kia Optima is sinds 2010 onder de naam van K5 te herkennen in Zuid-Korea en China. Aan de gedeelde foto's te zien hebben de ontwerpers van Kia niet stil gezeten.

Opvallende lijnen voor de Kia Optima

De getekende K5 heeft een duidelijk verschil ten opzichte van de oorspronkelijke Optima die we kennen. De voorkant wordt duidelijk getekend met een platte grille. Voor Kia staat deze Grille bekend als de Tiger Nose-grille. De Kia Optima heeft een mooi gaaswerk wat over de zijkant van de auto loopt tot de koplampen. Deze koplampen zijn voorzien van LED-verlichting. Ook aan de achterzijde is opvallende LED-verlichting aanwezig. Over de gehele breedte van de kont loopt het achterlicht, afgemaakt met aan de bovenkant van de LED-lampen een chroomstrip.

LEES OOK: Tesla maakt winst in derde kwartaal 2019

Productie versie

De chroomstrip is twee keer verwerkt in het uiterlijk van de auto. Deze is ook terug te vinden over de gehele lengte van de auto. Langs de ramen over het dak loopt deze chroomlijn door naar achteren. We hebben wel eens eerder gezien dat Kia het aandurft om een gewaagde tekening als echte productieversie uit te brengen. Maar of de productieversie van de Kia Optima er net zo uit komt te zien als we nu voor ons hebben op de getekende versie, is nog de vraag.