De nieuwe Kia XCeed is ongekend goed

Redactie Baaz
Met de nieuwkomer XCeed wordt de Ceed-lijn de meest uitgebreide familie van Kia. Begrijpelijk, want de Ceed-modellen zijn de afgelopen jaren enorm gestegen in populariteit. De betrouwbaarheid, uitgebreide opties, design en prestaties maken ze zeer geliefd onder het zakelijke publiek.

Designtrend

Waar de SUV’s de afgelopen jaren qua populariteit door het dak schoten, verschijnen er de afgelopen tijd meer en meer sportieve crossovers. De nieuwste Ceed-telg is echter uniek. De XCeed balanceert qua uiterlijk namelijk tussen een SUV en een slanke coupé. Strakke lijnen, een sportieve neus en eigenaardige achterkant zijn onmiskenbaar XCeed. Sportief, uitgesproken design dat iets ongrijpbaars heeft, zonder dat je aan de binnenkant aan ruimte of overzicht inboet.

Relaxed onderweg

Veiligheid is iets waar je je onderweg geen zorgen over wilt maken. Daarom is de XCeed DynamicPlusLine uitgerust met allerlei veiligheidssystemen die inschakelen wanneer je ze nodig hebt. Zo is er autonome rijbaanvolgsassistentie en snelheidsbordenherkenning. De adaptieve cruise control (in de automaat) helpt om je rit zo ontspannen mogelijk te maken.

Maar ook in de standaarduitvoering hoef je je nergens zorgen over te maken. Er is autonome noodremassistentie, actieve rijstrookassistentie, vermoeidheidsherkenning en een achteruitrijcamera. Ook standaard is de bluetooth connectie met spraakherkenning, een USB-snellader, dual zone climate control, full LED-koplampen en 18-inch lichtmetalen velgen.

Digitale gadgets

Het infotainmentsysteem werkt via een 10,25-inch touchscreen display naadloos samen met zowel Android of Apple. Noemenswaardig; UVO Connect is compleet nieuw en werkt zeer intuïtief. TomTom Live wordt meegeleverd met zeven jaar gratis updates en er is een draadloos oplaaddock. Leg je telefoon hier weg terwijl je geniet van het JBL Premium Sound System (op de ExecutiveLine). Ook buiten de auto is de XCeed gekoppeld aan je telefoon, om bijvoorbeeld op afstand het navigatiesysteem te bedienen: zo stuur je simpelweg een bestemming vanuit de UVO Connect app al op voorhand naar de auto.

De juiste keuzes

De prestaties doen nergens onder voor anderen. De nieuwe XCeed rijdt zo strak als een compacte hatchback en de hogere zit geeft een fijn zicht op de weg. Er is keuze uit drie zuinige, maar krachtige, motoren die aan de strengste Europese emissienormen voldoen. Daarnaast staat Kia al jaren bekend om de (bouw)kwaliteit. De motoren, maar ook andere bewegende delen en het interieur zijn bestand tegen alle verrassingen van het dagelijkse leven. Een erg fijn gevoel wanneer je voor de zaak veel onderweg bent.

De XCeed is een hele complete auto, ideaal voor de zakelijke rijder. Zoek je een rijke uitvoering met opties die van belang zijn voor de zakelijke rijder? Ga dan voor Kia Business Approved. Hiermee ben je verzekerd van de belangrijkste zakelijke opties tegen de laagste bijtelling.

De XCeed staat nu bij de dealer en is verkrijgbaar vanaf € 204,- netto bijtelling per maand. Meer weten over zakelijk rijden met Kia? Kijk op kia.com/zakelijk.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie