ProctorExam organiseert een digitale rondetafel

Redactie Baaz
De wereld van online proctoring is relevanter dan ooit. COVID-19 heeft ervoor gezorgd dat examens ineens alleen op afstand gemaakt konden worden. Online proctoring maakt het mogelijk om examens overal en op elk moment af te nemen middels surveillance op afstand.

Het domein van online proctoring is een groot, onbekend terrein voor de meesten die er niet direct mee te maken hebben. Dit is zelfs onder de Nederlandse politici zichtbaar. Algemeen begrip is cruciaal om online proctoring goed te kunnen waarderen, beslissingen te kunnen nemen en te evolueren.

Deze bijeenkomst onder leiding van monderator Dina-Perla Portnaar heeft als centraal doel online proctoring transparant te maken. Deelnemers zijn Lyle Muns van de Landelijke Studentenvakbond, Mike Klaassen van Breda University Applied Sciences en Daniel Haven van ProctorExam.

Er komen verschillende thema’s aan bod, waaronder:

Samenwerking stuurgroep tussen Nederlandse innovatieve startups, studenten en HO-instellingen om op een win-win uit te komen;

Beveiliging en (data)privacy voor examenafnemers; Hoe leveranciers van online proctoring verder kunnen gaan dan alleen maar AVG-proof werken en de aankondiging van een beveiligingscertificering;

De impact van kunstmatige intelligentie ten opzichte van handmatig beelden verwerken;

Waarom het voor jongere examinatoren soms moeilijker is dan voor oudere doelgroepen om met online proctoring te werken;

Korte demo om te laten zien hoe de digitale omgeving eruit ziet voor de examenafnemer en recensent/moderator;

Ervaringen uit de praktijk; Waarom online proctoring betrouwbaarder is dan fysiek toetsen;

Wie welke verantwoordelijkheid draagt bij de inzet van online proctoring; Kennis van online proctoring overdragen;

Toekomst van online proctoring, waarbij onderwijs niet alleen toegankelijker wordt, maar vooral democratischer. Examinatoren moeten de keuzevrijheid hebben om te bepalen hoe ze examens willen afnemen. Kortom, een hybride vorm van proctoring is de toekomst.

 

 

Over ProctorExam

ProctorExam is het grootste, online proctoringbedrijf in Europa en wereldleider op het gebied van SaaS-proctoringtechnologie. Het bedrijf is in 2014 opgericht door Daniel Haven om instellingen hoogwaardige proctoringdiensten aan te bieden in verschillende verticale markten. Het hoofdkantoor van ProctorExam zit in Amsterdam. Het platform is volledig webgebaseerd en in hoge mate aanpasbaar. Er wordt gebruik gemaakt van een reeks API's. Alle vormen van online proctoring zijn mogelijk, van live proctoring tot geautomatiseerd. De ProctorExam Proctoring Infrastructure as a Service omvat als eerste 360-graden monitoringmogelijkheden. Dit door de webcam en de camera van een smartphone of tablet tegelijkertijd te gebruiken. Meer informatie via https://proctorexam.com/.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie