Porsche breidt uit met 911 Carrera

Aimée van Vuuren
Porsche heeft de achtste generatie van de 911 serie uitgebreid met de 911 Carrera. De nieuwe Carrera is leverbaar als een Cabriolet en als Coupé. De instapversie van de 911-famile is 11 kW/15 pk sterker dan zijn voorganger.

Carrera Coupé en Cabriolet

De nieuwe Carrera heeft een 3,0-liter zescilinder boxermotor met twee turbo’s. Deze zorgen voor een auto van 283 kW/385 pk. De standaarduitrusting is bijna ongewijzigd vergeleken met de 911 Carrera S. De auto heeft dus nog steeds een 10,9 inch touchscreen, innovatieve assistentiesystemen en uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden. De nieuwste Carrera onderscheid van de Carrera S door herkenbare uitlaatpijpen en kleinere wielen en remmen. 

LEES OOK: De vernieuwde Porsche 911 RSR

Krachtige motor

Net zoals bij de Carrera S komt de kracht van de motor uit een  3.0-liter zescilinder boxermotor. Het enige verschil is dat de nieuwe modellen werken met kleinere wieldiameters voor de turbines en compressoren van de nieuwe turboladers. Doordat de nieuwe achttraps Porsche Doppelkupplung-transmissie (PDK) overgebracht wordt op de achterwielen accelereert de auto in 4,2 seconden naar 0 naar 100 km/u. De versie met een vierwielaandrijving volgt binnenkort. De topsnelheid bedraagt 293 km/u.  Het verbruik van de twee auto’s is bijna identiek: voor de Carrera Coupé is het 9,0 l/100 km en voor de Carrera Cabriolet 9,2 l/100 km.

De modellen zijn per direct te bestellen en zijn  in september te bekijken bij de Nederlandsche Porsche Centra. De Carrera Coupé wordt verkocht met een consumentenadviesprijs van € 141.400 euro en de Carrera Cabriolet voor € 157.600 euro.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée