Volkswagen Group: omzet groeit maar verkoop daalt

Volkswagen Group: omzet groeit maar verkoop daalt

Redactie Baaz
Volkswagen Group heeft in de eerste negen maanden van het financiële jaar een omzet van 186,6 miljard euro gemaakt. Desondanks ziet het Duitse automerk een daling in de verkoop van de auto's, waardoor naar verwachting minder verkocht gaat worden dan een jaar eerder.

Volkswagen groeit in negen maanden 

De omzet is 6,9 procent meer dan een jaar eerder. De winst voor belastingen steeg met ongeveer twee miljard euro naar 14,6 miljard euro. Deze positieve prestaties in de eerste negen maanden beloven veel goeds voor de rest van het jaar.Volkagen gaat, als ze zo door gaan, alle targets van 2019 halen. Het Duitse automerk verwacht dat de omzet vijf procent hoger zal zijn in vergelijking met vorig jaar. Wél houdt Volkswagen rekening met een lagere verkoop dan dat er was voorspeld. Dit komt door een verkleining in de automarkt die wereldwijd is te merken.

Volkswagen

Verkoop daling

Deze verkleining merkte Volkswagen de afgelopen maanden al op, aangezien de verkoop op 2,8 miljoen exemplaren bleef hangen. Ook de verkoop van Audi daalde. Zo ging de verkoop van 1,1 miljoen naar ongeveer 900.000 exemplaren. Seat en Skoda hebben daarentegen de verkoop zien stijgen in de afgelopen  maanden. In de eerste negen maanden van dit jaar is de verkoop gestegen van 11,8 procent naar 15,3 procent. Ook Porsche heeft een stijging van 7,7 procent opgemerkt. Bentley heeft dankzij een stijging in de verkoop het verlies van 137 miljoen euro in 2018 om kunnen zetten in een winst van 65 miljoen euro.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie