Polestar 2 nu ook met webbrowser van Vivaldi

Polestar 2 nu ook met webbrowser van Vivaldi

Redactie Baaz

De Polestar 2 heeft nu ook een browser van Vivaldi, waarmee Polestar-rijders in de auto kunnen websurfen. Vivaldi is de eerste webbrowser die beschikbaar is voor Android Automotive OS.

"We zijn verheugd om de vraag van onze Polestar-community naar een webbrowser met dit kerstcadeau te kunnen beantwoorden, zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. "Vanaf nu kun je in de Polestar 2 ook een hele nieuwe wereld van webcontent verkennen – waaronder een aantal grote streamingplatforms."

De browser voor de Polestar 2 is ontwikkeld door het Vivaldi-team in Noorwegen en voorziet het op Android Automotive OS gebaseerde infotainmentsysteem met 11-inch beeldscherm van een uitgebreide browserfunctionaliteit. De browser werkt hetzelfde als die van een mobiel apparaat*, met functies als browsen met tabbladen, streamingmogelijkheden, online winkelen en de beste beveiliging. De Vivaldi-browser bevat een ingebouwde adblocker, een privacyvriendelijke vertaaltool, een notitiefunctie, trackingbeveiliging en versleutelde synchronisatie.

Jon Stephenson von Tetzchner, CEO van Vivaldi, voegt toe: “We zijn er trots op dat we onze browser voor het eerst aanbieden in een auto, en dan specifiek in een Polestar. Onze ambities op het gebied van tech en duurzaamheid sluiten goed op elkaar aan. We hechten veel waarde aan transparantie, privacy en verantwoorde innovatie. Onze servers staan in IJsland, een van nieuwste markten voor Polestar. Net als Polestar willen wij de markt uitdagen en hanteren we een Scandinavische benadering van design, gebaseerd op vertrouwen en het luisteren naar onze gebruikers.”

De Vivaldi-browser voor de Polestar 2 is nu beschikbaar in alle Europese, Noord-Amerikaanse en bepaalde Azië-Pacific markten**.

Terwijl de in november vrijgegeven performance software-upgrade de prestaties van de Polestar 2 verhogen, legt deze nieuwe software-update de nadruk op het verrijken van de infotainmentervaring.

De updates versterken ook de positie van Polestar in aanloop naar de voorgestelde beursgang, samen met Gores Guggenheim, Inc. (Nasdaq: GGPI, GGPIW en GGPIU), die naar verwachting in de eerste helft van 2022 zal worden afgerond.

*Via de in de Polestar 2 geïntegreerde webbrowser van Vivaldi kunnen geen bestanden worden gedownload en de browser kan alleen worden gebruikt wanneer de auto is geparkeerd.

**Niet voor China of Zuid-Korea.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie