Grote OTA-update voor Polestar 2

Grote OTA-update voor Polestar 2

Redactie Baaz

Polestar geeft een nieuwe grote OTA-update vrij voor de elektrische performance fastback, de Polestar 2. De nieuwe software wordt geleidelijk uitgerold in alle markten en bevat nieuwe features die de rij- en gebruikerservaring verder verbeteren.

"Voor de volledig verbonden Polestar 2 kunnen we via de software-updates doorlopend nieuwe features blijven ontwikkelen en bestaande functies verbeteren", zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar. “Sinds onze eerste update eind 2020 hebben we verschillende belangrijke software- en functie-upgrades uitgebracht die het bereik, de efficiëntie, de connectiviteit en de rijervaring hebben verbeterd. Het nieuwste pakket bevat wederom een aantal waardevolle updates.”

De P1.7-update bevat een nieuwe Range Assistant-app die is bedoeld om bestuurders te helpen, met name degenen die nieuw zijn in de wereld van elektrisch rijden. De app is ontwikkeld om de efficiëntie te verhogen en het vertrouwen in de actieradius te verbeteren. Het systeem bevat onder meer een nieuwe Eco Climate-modus waarmee de bestuurder het gebruik van energie uit de accu voor het klimaatsysteem naar wens kan verminderen.

De update zorgt ook voor een verbetering van het conditioneren van de accu. Wanneer de Polestar 2 aan de laadpaal staat, wordt de accu automatisch voorgeconditioneerd volgens geplande klimaattimers - die nu ook configureerbaar zijn in de Polestar-app. Hierbij kan de ​​optimale temperatuur van de accu worden gerealiseerd op basis van het geplande moment van vertrek.

Het optimaliseren van de accutemperatuur speelt ook een grote rol bij DC-laden. Deze nieuwste update koppelt een accuvoorconditioneringsfunctie aan Google Maps. Wanneer een openbaar snellaadstation als bestemming of tussenpunt is geprogrammeerd, kan hiermee de accu onderweg worden voorgeconditioneerd om bij aankomst zo snel mogelijk te kunnen laden.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie