Krappe arbeidsmarkt zorgt voor onrust bij werkgevers

Personeel hoger ingeschat door werkgever

Aimée van Vuuren
Werkgevers zetten alles op alles om personeelsleden te werven of te behouden. Door de krapte op de arbeidsmarkt is het lastig om aan nieuwe kandidaten te komen, waardoor de werkgever de aanwezige kandidaten hoger inschaalt. Dit blijkt uit een onderzoek vanuit werkgeversvereniging AWVN.

Werkgevers leven met krappe arbeidsmarkt

68 procent van de werkgevers schalen de kandidaten die wél beschikbaar zijn op de krappe arbeidsmarkt hoger in. Wanneer deze kandidaten aangenomen zijn, genieten zij van gemiddeld 8,5 procent extra salaris vergeleken met de mensen die er al in dienst zijn. Uit het onderzoek blijkt bovendien dat 79 procent van de werkgevers last heeft van het lage aanbod van werknemers op de arbeidsmarkt. Niet alleen in de technische sector maar ook in de productie-  en ICT-sector zijn er tekorten op het gebied van personeel.

Lees ook: Minder bedrijven failliet verklaard

Maatregelen

Om het aantrekkelijk te maken voor werknemers om bij een bedrijf te werken, zetten werkgevers immateriële instrumenten in om nieuwe mensen binnen te halen of het huidige personeel te laten zitten. 63 procent van de werkgevers kiest ervoor om een vast contract in te zetten en 76 procent heeft besloten werknemers ontwikkelingsmogelijkheden aan te bieden.

Opmerkelijk is dat op dit moment een groot tekort is aan HBO'ers die aan werk willen. In 2008 was er juist een tekort aan MBO'ers op de arbeidsmarkt.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée