Patiënten financieren uitbreiding naar nieuwe locatie van eigen huisartspraktijk BLOEM

Patiënten financieren uitbreiding naar nieuwe locatie van eigen huisartspraktijk BLOEM

Redactie Baaz

Huisartspraktijk BLOEM heeft een succesvolle start gemaakt met de crowdfunding voor de uitbreiding van de praktijk op een nieuwe locatie. De praktijk verhuist binnenkort naar de Noorderhavenstraat in Zutphen, in een duurzame nieuwbouwwijk aan de IJssel. Als huisarts van de toekomst streeft oprichter Melanie Meijer ernaar om in haar praktijk meer oog te hebben voor de leefstijl van de patiënt en preventie van klachten. Patiënten van de praktijk financieren enthousiast mee in de crowdfunding, binnen één week al 100.000 euro opgehaald.

De huisarts van de toekomst


Huisartspraktijk BLOEM is opgericht in 2021, met als doel leefstijl en preventie te integreren in de huisartsenzorg. De praktijk verleent allereerst de reguliere en acute zorg zoals gangbaar is in de huisartsenzorg, maar oprichter Melanie Meijer ziet ook dat de manier van werken is verouderd: “Ruim 80% van de chronische aandoeningen is leefstijl-gerelateerd. De roep om meer oog te hebben voor leefstijl en preventie neemt toe.” Op die manier wordt er gekeken naar onder andere de negatieve invloed van voedingsmiddelen en sociaal-maatschappelijke problemen zoals eenzaamheid, overprikkeling en verslavingsproblematiek. “De mens is veel meer dan de klacht”, voegt Meijer daaraan toe. 

 

Verhuizing en groei


De praktijk verhuist naar de Noorderhavenstraat in Zutphen, gelegen in een duurzame nieuwbouwwijk aan de IJssel. Deze wijk is de afgelopen jaren uitgebreid met ruim 1.000 woningen en de gemeente heeft aangegeven dat er nog enkele honderden bij zullen komen. De verhuizing biedt voor BLOEM de mogelijkheid om door te groeien van de huidige 1.200 patiënten naar 2.095 patiënten en meer artsen in dienst te nemen.

Daarnaast biedt het nieuwe pand de mogelijkheid om extra diensten aan te bieden. “De huidige regelgeving heeft als richtlijn slechts enkele minuten per consult te besteden aan voorlichting en advies. Wij willen dit anders doen en ruimte bieden voor themagerichte voorlichtingsuurtjes, groepsconsulten en een lees-koffie-thee-tafel en wie weet een patiëntenraad”, aldus Meijer. 

 

Crowdfunding


Om de verhuizing en uitbreiding te financieren is BLOEM een crowdfunding gestart via CrowdAboutNow. Binnen één week is al 100.000 euro opgehaald. In totaal is minimaal 180.000 euro nodig. Het bedrag wordt gebruikt voor de verbouwing, medische apparatuur, inrichting en het realiseren van een afhaalautomaat voor de plaatselijke apotheek. Meijer kiest voor de financiering bewust voor crowdfunding: "We vinden het mooi om deze stap te zetten samen met onze patiënten en bewoners van deze nieuwe buurt. Het is tijd voor verandering, op deze manier openen we écht samen de praktijk van de toekomst!”

Patiënten zijn enthousiast en schrijven bemoedigende woorden op de pagina van de crowdfunding, “De aanpak van dokter BLOEM verdient een passende eigen thuislocatie. Help de praktijk naar Noorderhaven te brengen”, aldus één van de investeerders.

 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie