Investeren in woningen onder jongeren een hit: Vastgoed startup BRXS breidt uit in Nederland

Investeren in woningen onder jongeren een hit: Vastgoed startup BRXS breidt uit in Nederland

Redactie Baaz
Na uitbreiding in Nederland bereidt de vastgoed startup ook stap naar buitenland voor.

Een half jaar na de succesvolle lancering in Amsterdam heeft BRXS 3 miljoen euro groeigeld opgehaald en breidt de vastgoed startup verder uit in Nederland. BRXS biedt via een online platform jonge investeerders de mogelijkheid om te beleggen in vastgoed en zelf een beleggingsportfolio op te bouwen. BRXS is vanaf deze maand beschikbaar in Delft en breidt de komende tijd uit naar andere steden in Nederland en Europa. 

Voor jongeren is het bijna onmogelijk om mee te doen in de woningmarkt. Het is bovendien de groep die lang moet wachten tot ze financiële zekerheid opbouwen. BRXS vindt dat het anders moet en maakt het mogelijk om vanaf 100 euro een stukje van een woning te kopen. Zo profiteert een grotere groep investeerders van de huuropbrengsten en waardestijging bij mogelijke verkoop van een woning. 

Sinds deze maand kunnen jonge investeerders ook in vastgoed in Delft investeren. Deze stap volgt na de succesvolle introductie in Amsterdam begin dit jaar. De twee woningen in Amsterdam waren in recordtijd uitverkocht en inmiddels maken zo’n 5.000 Nederlanders, waarvan het gros halverwege de 20 is, gebruik van het BRXS-platform om te investeren in woningen.

Amrita Ramsaransing, mede-oprichter van BRXS: “Wij vinden het belangrijk dat iedereen eerlijke kansen krijgt op de woningmarkt. Zeker jongeren voor wie de woningmarkt op dit moment onbereikbaar voelt. We zien dan ook dat zij volop investeren in de woningen in Amsterdam en vragen naar meer investeringspanden zodat ze hun beleggingsportfolio kunnen uitbreiden. We zijn dan ook blij uit te breiden naar Delft en hopen binnenkort ook actief te zijn in andere Nederlandse en Europese steden.”

Filip Nuytemans en Amrita Ramsaransing, de twee oprichters van BRXS. 

Eerlijke kansen 

Het maatschappelijke aspect en eerlijke kansen op de woningmarkt staan voor BRXS centraal. Dit wil ook zeggen dat BRXS zich richt op de aankoop van bestaande huurwoningen en studentenhuizen, en onttrekt hierdoor geen koopwoningen uit de markt. Zo heeft BRXS het bestaande studentenhuis in Delft overgenomen van een andere investeerder en wordt een vast percentage ‘aandelen’ exclusief beschikbaar voor huurders en buurtbewoners in Delft.  

Verdere uitbreiding

De Nederlandse start-up BRXS haalde voor de tweede fase 3 miljoen euro groeigeld om het platform verder te ontwikkelen, een app te bouwen en uit te breiden naar naar nieuwe steden en landen zodat Nederlanders ook hun portfolio kunnen uitbreiden in andere landen. Voor het aankopen van woningen maakt BRXS overigens gebruik van een aparte kredietlijn. Het portfolio van BRXS wordt op korte termijn uitgebreid met meer woningen in Zuid-Holland en vanaf begin volgend jaar volgen de eerste Europese steden. 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie