Zuidaskantoor Wintertaling breidt haar M&A-praktijk uit met Thédoor Melchers

Zuidaskantoor Wintertaling breidt haar M&A-praktijk uit met Thédoor Melchers

Redactie Baaz

Advocatenkantoor Wintertaling heeft Thédoor Melchers aangetrokken als nieuwe M&A-partner. Met zijn komst voegt het Amsterdamse kantoor meer dan twintig jaar (inter)nationale M&A-ervaring aan het team. Thédoor start per direct en zet zijn overname-praktijk voort bij Wintertaling. Hij gaat het huidige Amsterdamse team daarnaast helpen om de groeiambities van het kantoor verder te realiseren.

”De aanstelling van Thédoor is een cruciaal onderdeel van onze groeistrategie,” zegt Marein Smits, CEO van Wintertaling. “De komende jaren zijn er in onze branche de nodige uitdagingen te verwachten. Cliënten verwachten andere services en AI zal een nog prominentere rol gaan krijgen. Thédoor is een ervaren advocaat met een bewezen trackrecord en heeft een duidelijke visie over hoe we hier als kantoor zijnde op in moeten springen. We zijn een kantoor gericht op persoonlijke aanpak, waarbij we het belangrijk vinden dat onze cliënten op een laagdrempelige en heldere manier met ons moeten kunnen schakelen. We leveren Zuidas-kwaliteit, maar gaan voor menselijke aanpak. Daar past Thédoor perfect bij.”

Melchers is enthousiast over zijn overstap: “Wintertaling is een advocatenkantoor dat het anders doet dan de gevestigde orde en met visie een heldere koers vaart. Dat spreekt mij erg aan. De structuur zorgt ervoor dat alle vaste medewerkers, advocaat of niet, mede-eigenaar zijn. Dit betekent dat iedereen deelt in de winst. Dit vind ik belangrijk, omdat die verantwoordelijkheid leidt tot ondernemerschap in alle lagen van de organisatie en duurzame inzetbaarheid van onze mensen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat Wintertaling, in tegenstelling tot andere kantoren, daadwerkelijk bereid is moderne tooling zoals AI in te zetten. Zo worden ‘signing/closing-checklists’ niet langer door een duurbetaalde advocaat opgesteld en bijgewerkt, maar wordt gebruik gemaakt van AI-tools, zoals Copilot van Microsoft. Dit type ontwikkeling is wat mij betreft de toekomst en een belangrijke pijler voor de toekomstbestendigheid van ons kantoor. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie