Overstappen van zakelijke rekening

Overstappen van zakelijke rekening

Redactie Baaz

Nederlandse ZZP’ers zijn voor zichzelf verantwoordelijk en regelen daarom vrijwel alle zaken zelfstandig. Dat is niet altijd eenvoudig, aangezien verkeerde keuzes te allen tijde op de loer liggen. Een voorbeeld van een dergelijke te nemen keuze is die van waar je je zakelijke rekening afsluit. De markt biedt vele opties, aan jou de taak de juiste te kiezen.

Vrijwel elke Nederlandse bank biedt een zakelijke rekening aan en deze verschillen veelal slechts op detailniveau van elkaar. Ze hebben alle schijn van onbelangrijke beslissingen, maar deze details kunnen je bedrijf een hoop geld schelen of opleveren. Het is voor ZZP’ers echter niet altijd eenvoudig om deze verschillen in oogopslag te zien. Resultaat is het feit dat veel ondernemers geld mislopen.

Overstappen

Zo blijkt uit onderzoek dat maar liefst 81 procent van de zelfstandigen zonder personeel voor gemak kiezen. Dit percentage is namelijk sinds de oprichting van het bedrijf niet meer overgestapt naar een andere bank. Hetzelfde onderzoek toont aan dat meer dan de helft van de ondernemers geen weloverwogen keuze maakt in het openen van een zakelijke rekening, maar vaak kiest voor een rekening bij een bank waar het privé al lid van is. Hierbij kijken deze ondernemers echter niet waar de meeste winst voor het bedrijf uit te halen valt. Reden: ZZP’ers stappen niet graag over van zakelijke bank. En als ze ervoor kiezen over te stappen naar een andere bank, dan is het vanwege aanbevelingen van andere ondernemers binnen hetzelfde vakgebied.

Overstapmogelijkheden

Desondanks is het voor ZZP’ers van essentieel belang dat deze de betreffende mogelijkheden tegen elkaar afzetten, al is het maar om op een efficiënte manier te sparen. Het maken van een keuze komt neer op bedrijfspersoonlijke voorkeur. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in de goedkoopste zakelijke rekening, dan doe je er verstandig aan voor een zakelijke rekening bij Knab te kiezen. Op zoek naar een zo compleet mogelijk pakket voor ook nog een mooie prijs? Dan kan je misschien beter kiezen voor SNS Bank. Groeimogelijkheden benodigd? Dan is ABN AMRO misschien wel de optie. Ook de Rabobank en ING bieden verrassende pakketten. Het maakt maar eens te meer duidelijk dat de beslissing voor een zakelijke rekening niet over een nacht ijs gaat.

Weloverwogen

‘Gelukkig’ bestaat er een aanzienlijk percentage aan ZZP’ers dat weldegelijk een overwogen keuze maakt voor zijn zakelijke rekening. Daarbij wordt in het eerder genoemde onderzoek ‘startersvoordelen’ als belangrijk aspect genoemd bij de keuze voor een zakelijke rekening. Dergelijke voordelen zijn onder meer gratis bankieren, korting bij andere partijen/producten en educatie. Het is een logisch gevolg van de financiën van een bedrijf aan het begin van zijn levensfase. De kosten zijn daarbij een stuk hoger dan de opbrengsten, waardoor startersvoordelen beginnende bedrijven wat lucht geven.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie