Out now: de Eindejaarsspecial 2019/2020

Out now: de Eindejaarsspecial 2019/2020

Redactie Baaz

De Eindejaarsspecial, een combinatiemagazine van Baaz en WINMAG Pro, ligt op de deurmat. We spreken de meest toonaangevende ondernemers van het moment - niet om gezellig te babbelen, maar het verhaal te ontdekken achter hun succes, na te lopen welke stappen en uitdagingen voorafgaan aan het opschalen en staande houden van een bedrijf. Tegelijkertijd blikken we terug op de topinterviews van het afgelopen jaar en richten we de redactionele pen op adviserende achtergronden en gesprekken, waardoor jij het nieuwe ondernemersjaar als nooit tevoren beet zal kunnen pakken.


Het onderstaande is slechts een marge van het aantal interviews en achtergronden dat je in deze bomvolle editie terugvindt. Baaz-abonnees ontvangen de Eindejaarsspecial elk eindejaar. Nog geen abonnee? Navigeer naar deze pagina en ontvang het magazine viermaal per jaar. Specifieke edities nabestellen? Dat doe je hier.


Eindbazen | Max Verstappen, Ineke Kooistra en nog veel meer!

Jaar in jaar uit bundelen we de meest toonaangevende Baaz-interviews van het jaar. Zodoende vind je in deze Eindejaarsspecial gesprekken met grote namen als Max Verstappen en Ineke Kooistra.

Gaten in de markt van 2020

Net zoals ieder jaar had ook 2019 zijn hoogte- en dieptepunten. De redacties van WINMAG Pro en Baaz bundelen de expertisen en kijken terug op een roerig jaar op technologie en ondernemingsgebied, dat ongetwijfeld zijn weerslag zal hebben op 2020.

Interview | Hoe topondernemer Han Ji het hoofd boven water houdt

2019 was met een toename in bezorgdiensten en de opkomst van diverse restaurantconcepten voor horecaondernemers niet gemakkelijk. Des te meer de populariteit van Uber Eats en Thuisbezorgd toeneemt, des te strenger het traditionele businessmodel van de gegeven horecaondernemer wordt getoetst. Wij spraken Han Ji, chef en ondernemer van onder andere Restaurant Zheng in Den Haag, om te achterhalen hoe de moderne horecabaas erin slaagt het hoofd boven water te houden in deze veranderende tijden.

Geld moet rollen | Alles over alternatieve financiering

In het huidige interessante – maar vooral onzekere – economische klimaat is de blik sterk op het MKB gericht. Om de motor van de Nederlandse economie draaiende te houden is het voor bedrijven cruciaal om te blijven investeren in innovatie en ontwikkeling. Toch blijven de Nederlandse ondernemers op hun geld zitten en investeren ze weinig in groei, blijkt uit het onlangs gepubliceerde ‘Jaarbericht Staat van het MKB 2019’. Dat is jammer, want alternatieve financieringsmogelijkheden bieden uitkomst.

Interview | Het onvermijdelijke vastgoedimperium van Anita Makkinje

Geboren in een familie waar bijna iedereen voor zichzelf is begonnen, zit het ondernemen bij Anita Makkinje in het bloed. Eén jaar geleden nam zij dan ook het heft in eigen hand en startte ze haar eigen makelaarskantoor, I AM REAL ESTATE. In één jaar tijd verdriedubbelde het aantal werknemers en verhuisde het kantoor naar een eigen grachtenpand in Amsterdam. Wij spraken Makkinje over haar carrière, bedrijf, succesfactoren en uitdagingen.

Interview | De bedrijfsborrel is back

HEINEKEN heeft geen introductie nodig. Toch had de bierbrouwer buiten de retail en horeca om verrassend weinig te bieden voor het MKB. BLADE, een startup binnen HEINEKEN, brengt daar verandering in.

Onder leiding van Krijn Jansen produceert en market BLADE een handzame bedrijfstap. Daarmee gaat Jansen de uitdagingen die komen kijken bij het betreden van een nieuwe markt aan. Zodoende liet BLADE een onderzoek onder MKB-werknemers én -gevers voeren naar de in populariteit afgezakte bedrijfsborrel. De resultaten? Openbarend.  

Interview | ‘Toen waren het studentenfeestjes, nu bouwen we halve steden op’

Essam & Alex begonnen in 2008 met het organiseren van studentenfeesten. Tig jaar later is hun bedrijf, E&A Events, te beschrijven als het grootste en meest toonaangevende evenementenbureau van Nederland. Met concepten als Kingsland Festival en Don’t Let Daddy Know strikt het tweetal ondernemers de grootste artiesten van het moment om uitverkochte RAI-, Maassilo-, Ziggo Dome- en AFAS Live-zalen nachtenlang te verrassen en vermaken. Wij spraken de oprichters en ontdekten dát wat E&A Events succesvol maakt: een passie en liefde voor het product.

Automotive | Het definitieve elektrische overzicht

Voor iemand die gaat tanken met een traditionele auto is het heel simpel: hij tankt, rekent af en rijdt weg. Waar er ook wordt getankt, er kan met elk wettelijk betaalmiddel, of natuurlijk een tankpas, worden betaald. Voor elektrische rijders is het anders. Hier komen laadpalen, laadpassen en andere nieuwigheden bij kijken. Waar moet je beginnen? Google maar eens op laadpas, en je wordt bedolven onder de meest uiteenlopende resultaten. Tijd om wat orde en structuur aan te brengen in de chaos die opladen heet.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie