Out now: Baaz 2.2018

Redactie Baaz
De tweede Baaz van 2018 is er! Daarin bieden we je natuurlijk weer waardevol advies van gastexperts, ondernemers uit de praktijk en de vertrouwde redacteuren.

Eindbaaz Derrick Neleman

Een van de meest succesvolle ondernemers op het wijnvlak is Derrick Neleman van wijnhuis Neleman. Misschien komt dat succes mede door de slimme wisselwerking tussen Nederlands ondernemerschap, marketing en Spaanse knowhow voor het maken van biologische wijn.

Met zijn allen schuldig aan personeelstekort?

Werkgevers en werknemers zijn beiden verantwoordelijk voor het dreigende personeelstekort op de arbeidsmarkt. Door de tunnelvisie van werkgevers blijft het beschikbare potentieel van werknemers onbenut.

Kick.start

Ontzettend gedreven ondernemers die vertellen over hun startup. Vaak is een behoorlijk geniaal idee erachter verantwoordelijk voor het succes. Vraag dat maar aan kickstarters Pakkie en Brenger!

Zo trek je de beste werkgevers op een oververhitte arbeidsmarkt aan

Als werkgever kom je niet meer eenvoudig aan dat talent waarmee jouw onderneming verder komt. Gelukkig zijn er nog talloze manieren om goed en gericht aan het werk te gaan, met of zonder hulp van HR- en recruitmentbureaus.

Hoe goed is de ZZP'er online beveiligd?

Online. De gemiddelde ZZP'er of ZP'er is het bijna constant. Maar hoe zit het eigenlijk met de veiligheid van de data? Welke risico's liggen er op de loer en hoe verklein je bijvoorbeeld de kans op een datalek- of diefstal als zelfstandige?

Recht op het doel af met Wonderkind

De scale-up Wonderkind gebruikt artificial intelligence om ‘onbereikbaar’ talent te bereiken, maakt en voert de perfecte campagne voor vacatures: volledig geautomatiseerd en hyper-targeted.

Baaz #100

De vetste must have-gadgets van grote legendarische fabrikanten en kleine cultmerken. In deze Baaz onder meer gin uit Rotterdam, een trolley voor muziekliefhebbers en retro Adidas-sneakers.

Studeren en ondernemen: deze studenten doen het 

Op scholen is er steeds meer aandacht en ruimte voor ondernemerschap. Wat doet ondernemen tijdens de studie met studenten? Vier student companies vertellen wat zij doen en hoe zij het ondernemerschap ervaren.

Waarom podcasts nu wel interessant zijn voor marketeers

Treinreizigers, wandelaars en fietsers ruilen hun Spotify-afspeellijst steeds vaker in voor een nieuwe aflevering van hun favoriete podcast. Maar valt er ook geld te verdienen in de podcastmarkt?

Bedrijfswagens saai? Deze merken bewijzen het tegendeel... 

Toegegeven: bij spannend en gestroomlijnd autodesign denk je niet als eerste aan je bedrijfswagens. Toch gebeurt er veel en wordt dit deel van het autopark steeds mooier, technisch innovatiever en – niet onbelangrijk – steeds groener en milieuvriendelijker.

De Information Gap

Twee 'Baazen' geleden had Koos Hoogland aangekondigd nimmer meer een column te schrijven over iets wat zo vanzelfsprekend is geworden als duurzaam ondernemen en de zorg voor het milieu. Maar toch...

De belangrijkste events van de zomer

Jaarlijks worden er veel interessante evenementen voor ondernemers georganiseerd, zo ook komend voorjaar weer. Welke evenementen mag jij de komende periode niet missen? Wij hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.


 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie