Op de Nationale Dag van Waarde openen taxateurs, makelaars en veilinghouders in roerende zaken hun deuren

Op de Nationale Dag van Waarde openen taxateurs, makelaars en veilinghouders in roerende zaken hun deuren

Redactie Baaz

Op zaterdag 6 november 2021 openen taxateurs, makelaars en veilinghouders in roerende zaken, die zijn aangesloten bij Federatie TMV, de deuren voor consumenten. Zo geeft de beroepsorganisatie een inkijkje in het fascinerende vak van de waarde-expert. Federatie TMV wil consumenten op deze Nationale Dag van Waarde kennis laten maken met de branche en uitnodigen voor rondleidingen, lezingen, taxaties, workshops en demonstraties. Op allerlei locaties in het land worden van 11.00 tot 16.00 uur activiteiten georganiseerd.

Naast kunst en antiek verzorgen de aangesloten TMV-leden ook de waardebepaling en veiling van roerende zaken als machinerieën en bedrijfsinventarissen, hedendaagse of klassieke vervoersmiddelen en zelfs levende have. “Voor veel mensen is het benaderen van een taxateur iets waar ze niet vaak mee te maken krijgen. Dan is het belangrijk om een betrouwbare expert in te schakelen als het om waardebepaling gaat”, aldus Sanne de Bie, woordvoerder van Federatie TMV. Alle bij de Federatie TMV aangesloten taxateurs, makelaars en veilinghouders hebben een vakbekwaamheidsexamen afgelegd en zijn gecertificeerd. Of zij nu gespecialiseerd zijn in postzegels, kunst, landbouwmachines of bedrijfsinventarissen. Zij volgen eenduidige gedrags- en beroepsregels en hanteren uniforme waardebegrippen, zodat hun waardeoordeel altijd getoetst kan worden.

Top of troep?

Op 6 november, de Nationale Dag van Waarde, kan de consument kennismaken met taxateurs, veilinghouders en makelaars in de regio. De deelnemende leden organiseren een open dag, soms met een lezing, een rondleiding of een gratis mini-taxatie – is het top of troep? Iedereen kan binnenlopen, vragen stellen en rondkijken. De variatie in het vakgebied zal verrassen, net als de uitgebreide kennis die de experts bezitten: er zijn ook taxateurs op het gebied van muziekinstrumenten, motorvoertuigen en levende have.

De Federatie TMV viert dit jaar haar 70-jarig jubileum. Voorzitter a.i. Hans Puper: “Het 70-jarig bestaan van de Federatie TMV is een prachtige aanleiding om mensen laagdrempelig in aanraking te laten komen met de grote expertise die bij onze leden aanwezig is om taxaties te kunnen uitvoeren.”

Kijk op de website nationaledagvanwaarde.nl om te zien welke experts je op 6 november kunt bezoeken in de buurt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie