Online kredietmarktplaats Funding Circle Nederland bestaat één jaar
Online marktplaats Funding Circle Nederland bestaat één jaar

Online kredietmarktplaats Funding Circle Nederland bestaat één jaar

Redactie Baaz
Funding Circle Nederland, een online kredietmarktplaats voor mkb-financiering, bestaat precies één jaar. Het afgelopen jaar heeft de online marktplaats ruim 180 mkb'ers aan meer dan 14 miljoen euro geholpen.

Feest voor Funding Circle Nederland

Binnen één jaar is Funding Circle Nederland uitgegroeid tot een van de grootste marketplace lenders van ons land. Het afgelopen jaar heeft de online marktplaats ruim 180 mkb'ers aan meer dan 14 miljoen euro geholpen. Niet alleen helpt het ondernemers met groeien, maar de online marktplaats is zelf ook goed gegroeid. Zo steeg het aantal medewerkers van twee naar achttien. Deze groei ging gepaard met een fusie en naamsverandering. Funding Circle heette eerst Zencap, maar het ging in oktober vorig jaar samen met de Britse online marktplaats. Zo veranderde Zencap Nederland in Funding Circle Nederland.

Samenwerking met Victory Park

Er is bij Funding Circle Nederland veel gebeurd het afgelopen jaar. Na de fusie, naamsverandering en groei, is de online marktplaats ook een samenwerking met Victory Park Capital (VPC) aangegaan. VPC heeft toegezegd 230 miljoen euro in het Nederlandse, Duitse en Spaanse mkb te investeren via Funding Circle. Hierdoor kan het mkb nog beter en sneller bediend worden. Dit is niet geheel onbelangrijk, want uit onderzoek van Hogeschool Utrecht en Kamer van Koophandel blijkt dat 52 procent van alle financieringsaanvragen bij de bank of andere instellingen wordt afgewezen. Dit leidt vaak tot een rem op de groei van een onderneming en daarmee ook op de groei van de Nederlandse economie. Dat hoopt Funding Circle dus te voorkomen.

Funding Circle

Funding Circle is een wereldwijde online kredietmarktplaats die het midden- en kleinbedrijf, en investeerders bij elkaar brengt. Mkb'ers kunnen een lening aanvragen vanaf €10.000 tot €250.000. Particuliere en zakelijke investeerders kunnen vanaf honderd euro investeren. De online marktplaats is gevestigd in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland en Spanje. Via het online platform hebben wereldwijd al meer dan 50 duizend investeerders al ruim 1,8 miljard euro in 15 duizend bedrijven geïnvesteerd.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie