Omvangrijke wijzigingen voor Mercedes-Benz C-Klasse

Omvangrijke wijzigingen voor Mercedes-Benz C-Klasse

Redactie Baaz

De meest succesvolle modelserie van Mercedes-Benz gaat zijn vijfde productiejaar in met omvangrijke wijzigingen. Het design van het exterieur en interieur werd op stijlvolle wijze doorontwikkeld.

De elektronica-architectuur is geheel nieuw en er komt een nieuw user experience met een volledig digitaal combi-instrument (optie) en multimediasystemen met gepersonaliseerde informatie en muziek.

De assistentiesystemen bevinden zich nu op het niveau van de S-Klasse. De nieuwe C-Klasse beleeft momenteel zijn wereldpremière tijdens de Autosalon van Genève (6-18 maart). De eerste exemplaren arriveren in juni bij de dealers.

De C-Klasse is in zijn huidige generatie het bestverkochte model van Mercedes-Benz, zelfs na vier verkoopjaren. In 2017 werden wereldwijd meer dan 415.000 exemplaren van de Limousine en Estate verkocht. De elektrificatie gaat door: C 200 met EQ Boost

Plug-in diesel hybrid in de C-Klasse

In de nieuwe C-Klasse maakt een nieuwe generatie viercilindermotoren zijn debuut. Tegelijkertijd worden deze modellen voorzien van een extra 48V-boordnet met een riemaangedreven startdynamo (EQ Boost). De nieuwe benzineversie komt op de markt als C 200 en C 200 4MATIC met een cilinderinhoud van 1,5 liter, later volgt een 2,0 liter-variant.

Voor het eerst koppelt Mercedes-Benz een extern oplaadbaar hybride systeem aan een dieselmotor. Tegelijkertijd vormt de combinatie van de nieuwe viercilinder OM 654 dieselmotor met de nieuwste generatie 9G-TRONIC negentraps hybride transmissie een bijzondere technologische highlight. 90 kW elektrisch vermogen, een extra koppel van 440 Nm en een actieradius tot 50 km (NEDC) maken lokaal emissievrij rijden tot een genoegen.

State-of-the-art diesel: C 220 d

De nieuwe C 220 beschikt over dezelfde viercilinder dieselmotor als de geplande plug‑in diesel hybrid. Deze ultramoderne motorenfamilie legt de lat qua efficiëntie een stuk hoger. Het is de eerste dieselmotor voor een personenauto die gebruikmaakt van een verbrandingsproces met getrapte verbrandingskommen in de zuigers.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie