Oh yeah! Porsche 911 Speedster in productie

Oh yeah! Porsche 911 Speedster in productie

Redactie Baaz

Van conceptcar ter ere van zeventig jaar Porsche naar uiterst gelimiteerd seriemodel: de 911 Speedster gaat begin 2019 in productie.

Er worden niet meer dan 1.948 exemplaren gebouwd, wat herinnert aan de Porsche 356 ‘Nr. 1’ Roadster, die op 8 juni 1948 werd geregistreerd. Op de autoshow van Parijs onthult Porsche een tweede versie van het Speedster-studiemodel. Met zijn rode lakkleur verwijst hij naar de 911 Speedster van de G-serie (vanaf 1988).

De 911 Speedster is ontwikkeld door Porsche Motorsport in Weissach. Hij deelt zijn technische basis met de 991 en zal het eerste model zijn waarop het Heritage Design Pakket wordt aangeboden. Dat is ontworpen door Porsche Exclusive Manufaktur en geeft klanten nog meer personaliseringsmogelijkheden.

Oh yeah! Porsche 911 Speedster in productie
Onderhuidse techniek

Karakteristiek aan de in Parijs onthulde 911 Speedster is niet alleen zijn opvallende carrosseriekleur, maar ook het ontwerp van de 21 inch lichtmetalen velgen met centrale wielmoer. Het spaakdesign ervan is terug te vinden op moderne race-Porsches, zoals de 911 RSR en GT3 R. Iets wat overigens ook geldt voor de gekleurde dagrijverlichting, die in het geval van de 911 Speedster rood is. De buitenspiegels in Talbot-design en de centraal voorop geplaatste tankdop zijn uitgevoerd in zwart chroom en platina. Het interieur onderscheidt zich door het gebruik van zwart, deels geperforeerd leer, dat is afgewerkt met rode stiksels.

Wat carrosserie en onderhuidse techniek betreft zijn beide varianten van de 911 Speedster Concept gelijk. Ze hebben een ingekorte voorruit, lagere zijruiten en een koolstofvezel achterdek met twee kenmerkende bulten achter de stoelen. Bescherming tegen de elementen biedt een lichtgewicht tonneau cover die met zogenoemde Tenax-sluitingen kan worden vastgemaakt.

Oh yeah! Porsche 911 Speedster in productie
Atmosferische zescilinder boxermotor

De brede carrosserie van het studiemodel komt van de 911 Carrera 4 Cabriolet, maar is lichter gemaakt met koolstofvezel delen, zoals de voorklep, de voorschermen en het achterdek. Het chassis, het titanium uitlaatsysteem en de aandrijflijn, inclusief de handgeschakelde zesbak, zijn overgenomen van de 911 GT3. In de 911 Speedster beschikt zijn atmosferische zescilinder boxermotor over meer dan 500 pk. Zijn maximumtoerental ligt op 9000 tpm.

Oh yeah! Porsche 911 Speedster in productie
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie