Nooit meer zelf je belastingaangifte doen

Redactie Baaz
Ieder jaar weer zal de belastingaangifte gedaan moeten worden, dit kan veel tijd in beslag nemen, dit zal immers zorgvuldig gedaan moeten worden zodat er geen fouten aanwezig zullen zijn.

Je staat er niet alleen voor

De belastingaangifte voor de eerste keer indienen kan behoorlijk pittig zijn. Alle formulieren zullen op correcte wijze moeten worden ingevuld. Het scheelt wel dat de belasting tegenwoordig online makkelijk ingevuld kan worden. Wellicht kunnen mensen in de omgeving helpen of familie. Mocht je deze mogelijkheid niet hebben, dan kan een externe partij jou hierbij helpen. Zo zal je alsnog de juiste hulp bij belastingaangifte krijgen. Er zijn verschillende organisaties die kunnen helpen bij het invullen, dit is meestal wel tegen een kleine betaling. Via het internet zal je al snel bij een geschikte partij uitkomen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om hulp te zoeken bij vakbonden of bonden voor speciale doelgroepen, denk aan ouderenbonden of patiëntenorganisaties. 

Gratis aangifte doen

De normale burger kan nu nog gratis de belastingaangifte doen, maar voor bedrijven is dit al anders. Zij moeten ervoor betalen, zelfs kleine bedrijven moeten hier aan mee doen en inloggen bij zogeheten eHerkenning om op deze manier veilig bij loketten van de overheid te komen, in dit geval de Belastingdienst. Toch zien we in Nederland dat het aantal belastingaangiftes toeneemt en er zijn meer mensen die hier hulp bij nodig hebben.  Het schijvenstelsel is al aangepast, we zijn van vier schijven naar twee schijven gegaan. Mensen betalen dus een percentage dat per jaar wel iets kan verschillen maar de hoeveelheid die iemand verdient maakt bijna niet uit meer doordat er maar met twee schijven gewerkt gaat worden.

Het is dus mogelijk om hulp te krijgen bij het indienen van de belastingaangifte op verschillende manieren.

Belastingaangifte uitbesteden

Er zijn steeds meer organisaties die de volledige belastingaangifte uit handen nemen, zo hoeft men zich hier geen zorgen meer om te maken. Buiten dat is er dan ook tijd om aan de slag te gaan met andere dingen. Maar ook vanuit de overheid zelf is het mogelijk om hulp te krijgen, dit kan bij regionale kantoren van de overheid zelf of bibliotheken. Verder zijn er ook maatschappelijk werk bureaus die hulp kunnen verlenen bij het indienen van de belastingsaangifte. Er is dus tegenwoordig veel mogelijk om hulp te krijgen bij het invullen van de belastingaangifte. Naast het verkrijgen van hulp kan je het ook volledig uitbesteden bij de vakbond of een accountant.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie