Zakelijk krediet afnemen? Denk hierom!

Zakelijk krediet afnemen? Denk hierom!

Redactie Baaz
De kans dat je afhankelijk bent van externe financiering is groot. Financieel kan het er florissant bij staan, toch ligt de valuta lang niet altijd klaar om uitgegeven te worden. Zeker niet als beginnende onderneming, waarbij geld eerder tekort is dan teveel. Een zakelijke lening is dan een van de bekendste oplossingen om de tijd tussen investering en terugverdiensten te overbruggen. Ook andere financieringsmogelijkheden kunnen helpen je financiële horizon te verbreden. Want mogelijkheden, die zijn er legio.

Zakelijk krediet

De zakelijke rente staat laag, waardoor je slechts een klein bedrag van de lening extra hoeft terug te betalen. Het kan je, zeker bij hoge bedragen, een hoop geld besparen. De meeste online kredietverstrekkers zorgen dat je het geld binnen één tot twee werkdagen op je rekening hebt staan, waardoor je op een snelle manier weer door kunt gaan met het managen van je bedrijf. Wel zo fijn.

Ben je echter net van start gegaan als ondernemer? Grote kans dat de betreffende financier jou geen geld wil verstrekken. Voor het afgeven van een zakelijk krediet hanteren verstrekkers namelijk vaak een minimale bedrijfslooptijd van twee jaar. Dit is dan nog het minst erge geval, want andere aanbieders hebben deze regel zelfs vastgezet op drie jaar. Zo proberen ze de inherente risico’s van kredietverstrekking te verkleinen.

Zoek je een relatief hoog bedrag, dan is de kans aanzienlijk dat de betreffende kredietverstrekker jou vraagt om een bedrijfs- of investeringsplan waarin je uiteenzet hoe je het gewenste project wilt gaan aanpakken en welke kosten waaraan verbonden zijn. Het is voor elk bedrijf aan te raden om zo’n plan te allen tijde paraat te hebben, zodat het project geen onverwachtse vertraging oploopt. Essentieel, want tijd is geld.

Factoring

Voor kleinere investeringen zijn er andere manieren om vervroegd aan geld te komen. Een voorbeeld is factoring, een vorm van debiteurenfinanciering. Het is een interessante optie voor bedrijven die in een groeifase zitten en daardoor snel geld nodig hebben om te investeren. Het principe werkt eenvoudig: je verkoopt je openstaande facturen aan een tussenpartij die het factuurbedrag direct naar jouw rekening overmaakt. Zo kun je deze bedragen direct investeren in andere zaken.
 

  1. De facturen verzend je naar de tussenpartij.
  2. De tussenpartij maakt (meestal) negentig procent van het betreffende bedrag naar je over.
  3. Je klant betaalt de factuur aan de tussenpartij.
  4. De tussenpartij betaalt je het resterende percentage - op de vooraf afgesproken vergoeding na.
Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie