Japanse supercars van Mitsuoka

Japanse supercars van Mitsuoka

Redactie Baaz
De handgemaakte auto’s van Mitsuoka lijken qua uiterlijk enorm op luxe auto’s maar zijn vanbinnen een wereld van verschil. Deze futuristische voertuigen gebruiken de motoren en chassis van Japanse bedrijven als Mazda, Nissan en Toyota, maar zijn voor de rest met de hand afgewerkt.

Rolls-Royce look-a-likes

In Japan zijn ze vooruitstrevend op het gebied van autotechnologie. Het in dan ook niet verassend dat deze moderne supercars uit datzelfde land komen. Een klein bedrijfje van slechts 45 technici in Toyama creëert de meest luxueus uitziende voortuigen, maar dan betaalbaar. Heb je altijd een Rolls-Royce of een Jaguar gewild, maar is een half miljoen toch net iets te veel? Dan is een echte Mitsuoka voor minder dan een tiende van die prijs een goede optie.

Mitsuoka draait om design

Het bedrijf focust op het design en minder op de nieuwste technologische snufjes. Er wordt veel tijd gestoken in het produceren van de wagens en de productiviteit is dan ook vele malen lager dan bij de grotere autoproducenten. Mitsuoka maakt wel gebruik van machines, maar de finishing-touch wordt ten alle tijden gemaakt door een menselijke hand.

Productieproces

Het Amerikaanse Bloomberg ging langs bij de fabriek in Toyama en mocht kijken bij het productieproces van de wagens. Een illustrerend fotoverslag van dit bezoek is te vinden op de website. Hier een kleine impressie.

Japanse motoren

Het bedrijf haalt inspiratie uit auto’s van Fiat, Alfa Romeo en Rolls-Royce, maar maakt wel een uniek product. Zo gebruiken ze zuinige motoren van Japanse autoproducenten als Nissan, Mazda en Toyota. Het design van de auto’s draait om eigenzinnigheid en aantrekkelijkheid. Tot nu toe zijn Mitsuoka-auto’s alleen te bestellen bij geselecteerde dealers in Japan en het Verenigd Koninkrijk. Wie weet zien we binnenkort de eerste Mitsuoka op de Nederlandse wegen.

 

Lees hier meer over automotive op Baaz.nl 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie