Blokker haalt Chinees bedrijf MINISO naar Nederland

Blokker haalt Chinees bedrijf MINISO naar Nederland

Redactie Baaz

Mirage Retail Group, voorheen bekend als Blokker Holding, haalt het Chinese MINISO naar Nederland. De Hema-concurrent opent in 2020 winkels in onder andere Utrecht, Amsterdam en Eindhoven.

MINISO krijgt toekomst in Nederland

MINISO gaat de laatste jaren als een trein. Het eerste filiaal werd in 2013 geopend en twee jaar later had het bedrijf ongeveer 300 winkels in China. Ondertussen telt het 4.800 winkels in 86 verschillende landen. MINISO verwacht eind 2020 meer dan 10.000 filialen te openen. De MINISO-winkels doen het wereldwijd erg goed, waardoor Michel Witteveen, Mirage Retail Group-directeur, hoge verwachtingen heeft voor de Nederlandse toekomst van het bedrijf.

MINISO staat los van Blokker

De omzet van het bedrijf bedraagt 9 miljard dollar. De winkelketen doet het zo goed, omdat het voor lage prijzen goede alledaagse producten verkoopt. Doordat het bedrijf zo goed loopt, opent MINISO per maand ongeveer 100 nieuwe winkels. Witteveen zet zijn pijlen op meer Nederlandse filialen. Zijn doel is om uiteindelijk vijftig vestigingen te openen. De MINISO-winkels komen los te staan van Blokker, Intertoys, Big Bazar en Maxi Toys.

Chinees bedrijf met Japanse formule 

MINISO valt bijna niet te vergelijken met een Nederlandse winkelformule. De Chinese winkelketen noemt het een Japanse winkelformule. Waarom dit als Japans merk op de markt wordt gebracht, komt omdat Japanse bedrijven in de ogen van Chinese winkeliers voor kwaliteit staan.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie