Nieuwe Leica M11 Monochrom richt zich op de essentie van de fotografie
Nieuwe Leica M11 Monochrom richt zich op de essentie van de fotografie

Nieuwe Leica M11 Monochrom richt zich op de essentie van de fotografie

Redactie Baaz

Leica Camera AG is altijd haar eigen weg gegaan, en haar moedige beslissingen werden meer dan eens in twijfel getrokken. Maar het succes gaf de lang gevestigde onderneming gelijk. Zelfs in 2012, toen het besloot om als enige fabrikant ter wereld een camera te ontwikkelen met een speciale zwart-witsensor: de Leica M Monochrom. Vandaag, in het elfde jaar van het Monochrom succesverhaal, en met een schat aan ervaring van bijna 70 jaar Leica rangefinder camera's, introduceert Leica de vierde generatie camera's met zwart-wit sensor: de nieuwe Leica M11 Monochrom.

De Leica M11 Monochrom is met zijn volledig op zwart-wit fotografie afgestemde sensor als geen andere camera gericht op het meest elementaire van alle fotografische werkwijzen: de beeldvorming uitsluitend door middel van licht en schaduw.

Met de monochrome multi-resolutie full-frame sensor, exclusief ontwikkeld voor de nieuwe M-generatie, levert de Leica M11 Monochrom buitengewone zwart-wit opnamen. Er kan gefotografeerd worden met Raw-bestanden in DNG-formaat of JPEG's met een resolutie van 60, 36 of 18 megapixels. In combinatie met het enorme ISO-bereik van 125 tot 200.000 geeft de camera een ongekende creatieve vrijheid bij het fotograferen. Het resultaat zijn opnamen met een ongekende weergave van zelfs de fijnste details, een uitzonderlijk natuurlijk ogende definitie, zelfs bij moeilijke lichtomstandigheden, en een buitengewoon laag ruisniveau, zelfs in het hoge ISO-bereik.

Het interne geheugen van 256 GB en de handige verbinding met de Leica FOTOS-app zorgen voor een optimale mobiele workflow. Via Bluetooth of de USB-C poort kunnen foto's snel en eenvoudig worden overgezet naar de app en van daaruit verder worden verwerkt. Daarnaast kan de camera direct met de app worden bediend en kunnen foto's dankzij tethered preview direct op de smartphone of tablet worden beoordeeld. Bovendien is de Leica M11 Monochrom een gecertificeerd Apple "Made for iPhone and iPad" accessoire en biedt daarmee unieke mogelijkheden met de meegeleverde Leica FOTOS kabel.

Met een volledige metalen behuizing en een bovenplaat van hoogwaardig aluminium, een display van saffierglas, volledig lederen bekleding en een zwarte, krasbestendige laklaag, presenteert de M11 Monochrom zich in een tijdloos en onopvallend M-design. Details zoals het bewust weglaten van het Leica logo en de donkere verchroomde coating van de optische zoeker onderstrepen het gereduceerde, iconische design van deze nieuwe toevoeging aan de legendarische Leica M familie. Dankzij de voor Leica typische bouwkwaliteit combineert de nieuwe Leica M11 Monochrom alle vereisten van een premium camera "Made in Germany". 

 

Hoge resolutie Leica M objectieven 

De geschiedenis van Leica objectieven gaat meer dan 150 jaar terug in de tijd en vertelt een verhaal over innovatief design, precisie werk zonder compromis en buitengewone kwaliteit. Het is een verhaal over meesterlijke en legendarische objectieven die bekend staan als de beste ter wereld. Dit geldt in het bijzonder voor Leica M-objectieven. Twee van de meest veelzijdige onder hen zijn opnieuw ontworpen en geoptimaliseerd voor de Leica M11 Monochrom / M11 sensor beschermglasdikte en hoge resolutie. Het betreft hier de nieuwe Leica Summilux-M 50 f/1.4 ASPH. en de Leica Summilux-M 35 f/1.4 ASPH

 

Prijzen en beschikbaarheid

De Leica M11 Monochrom is verkrijgbaar bij de Leica Store Amsterdam, de Leica Store Lisse en de Leica-dealers in Nederland. De adviesverkoopprijs bedraagt € 9.450,00 inclusief btw.

 

LEES OOK: Nieuwe OPPO A78 5G met 33W snelladen en 50MP-camera nu beschikbaar in Nederland

LEES OOK: Nieuw: Polaroid Now+ Gen 2 en Polaroid Now Gen 2 direct-klaar camera's

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie