Mobieltje zet werkplek op slot

Redactie Baaz
Werkplekken in Nederland zijn matig beveiligd. Onbevoegden kunnen bij vertrouwelijke documenten als de gebruiker bijvoorbeeld even koffie haalt. Een beveiliging op basis van radiostralen uit de mobiel biedt uitkomst.

Op honderdduizenden werkplekken in Nederland wordt met vertrouwelijke gegevens gewerkt. Werkplekbeveiliging is vaak wel aardig geregeld voor en na het inloggen op het netwerk, maar tijdens het gebruik kan iedereen met een onbeheerde pc aan de gang.
Het 'lek' is volgens het van oorsprong RFID Software Development Ltd (RFIDsd) eenvoudig te dichten. D-iD, digitale identificatie met de mobiele telefoon, stelt medewerkers in staat op elk gewenst moment hun eigen werkplek volledig af te sluiten. Ze hoeven daarvoor niet meer te doen dan hun gsm bij zich te houden. "Het tijdperk van contactloos in- en uitloggen is aangebroken", stelt een persbericht van RFID Software.

MKB
RFIDsd is de eerste aanbieder van digitale identificatie met de mobiele telefoon in Nederland. D-iD, een toepassing van Radio Frequency Identification, is veilig, eenvoudig in het gebruik en laaggeprijsd. Dat maakt de toepassing volgens de leverancier ideaal voor zowel kleine als middelgrote bedrijven en organisaties.
Hoe werkt D-iD in de praktijk? Tijdens de installatie wordt bepaald welke medewerker/GSM voor welke werkplek is geautoriseerd. Verlaat de medewerker na de installatie met zijn GSM de werkplek, dan blokkeert de computer/laptop. Bij terugkeer zorgt het signaal uit de mobiele telefoon er voor dat de computer/laptop weer beschikbaar is.
D-iD vormt nauwelijks een extra belasting voor de organisatie. De beheertaak van de ICT-afdeling beperkt zich tot het bijhouden van een lijst met daarop de wachtwoorden waarmee op elk gewenst moment tot elke gewenste werkplek toegang kan worden verkregen, ook zonder GSM.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie