Minister Kamp en Neelie Kroes lanceren startupdelta.org

Minister Kamp en Neelie Kroes lanceren startupdelta.org

Redactie Baaz

Startup-envoy Neelie Kroes en Minister Henk Kamp van Economische Zaken lanceerden vanmiddag de website Startupdelta.org, waar startups uit binnen- en buitenland terecht kunnen met vragen en voor ondersteuning kunnen aankloppen.

Neelie Kroes werkt als officiële startup envoy van ons land al langer aan het opzetten van de Startup Delta. Begin dit jaar wist ze enkele grote kopstukken uit de zakenwereld aan het project te verbinden en vandaag krijgt het initiatief zijn eigen online trefpunt. Startups uit binnen- en buitenland kunnen op StartupDelta.org terecht voor ondersteuning, technologie, fiscale informatie en financiële regelingen op maat. De bedoeling van het initiatief is om de internationale positie van startups in Nederland te versterken en innovatieve buitenlandse startups naar ons land te halen.

Advies op maat

Op de website laten meer dan duizend Nederlandse startups zien wat zij in huis hebben. Via de site kunnen ze snel in contact komen met andere startups, potentiële investeerders en gespecialiseerde adviseurs. Zo staan er elf adviseurs van de Kamer van Koophandel klaar om advies op maat te bieden in zowel Nederlands als Engels. Ook de Nederlandse ambassades en consulaten zijn betrokken bij het portaal, zodat zij buitenlandse investeerders gemakkelijk door kunnen verwijzen naar het Nederlandse startup netwerk.

Dynamische marktplaats

Minister Henk Kamp van Economische Zaken meldt dat van alle nieuwe banen in ons land, veertig procent afkomstig is van bedrijven die vijf jaar geleden nog niet bestonden. ‘Met StartupDelta.org geven wij deze ondernemers de extra steun die zij verdienen’, aldus Kamp. ‘Zo vergroten we de kans dat zij hun jonge bedrijven kunnen ontwikkelen tot ondernemingen met internationale allure.’ Neelie Kroes benadrukte tijdens de lancering van het portaal nogmaals de doelstelling om Nederland tot de top drie startuplocaties van Europa te laten behoren. ‘Met deze portal zorgen we niet alleen dat Nederlandse startups zichtbaar zijn voor de hele wereld, maar ook dat buitenlandse starters snel hun weg kunnen vinden in ons land. Door hier samen met alle spelers aan te bouwen, ontstaat er een dynamische marktplaats voor alles wat een startup te bieden heeft of nodig heeft om in Nederland te groeien.’

StartupDelta.org is in samenwerking met het ministerie van Economische Zaken ontwikkeld door StartupJuncture en DutchBaseCamp. Deze Nederlandse stichtingen, die zijn opgezet door startups, zetten zich in om jonge startup ondernemers met ambitie in Nederland ruimte te bieden.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie