Startup Delta trekt grote namen uit de zakenwereld aan
Startup Delta trekt grote namen uit de zakenwereld aan

Startup Delta trekt grote namen uit de zakenwereld aan

Redactie Baaz
Neelie Kroes heeft twintig kopstukken uit de zakenwereld weten te verbinden aan het Startup Delta-project. Onder de twintig bevinden zich bekende topmannen, investeerders en ondernemers.

Diverse groep

De nieuwe ‘International Circle of Influencers’, zoals de groep wordt genoemd, komt op 8 juni voor het eerst bijeen in het Haagse Catshuis. De twintig topbestuurders die door Kroes en Startup Delta-directeur Sigrid Johannisse zijn benaderd, komen uit flink verschillende achtergronden. Zo zijn de burgemeesters van Eindhoven en Amsterdam bij het project betrokken, maar uiteraard ook bekende ondernemers, topmannen en investeerders. Het plan is om twee keer per jaar samen te komen, de rest van het jaar levert ieder individueel zijn of haar bijdrage aan het succes van Nederlandse startups.

Internationale allure

Ook buitenlandse topmannen zijn goed vertegenwoordigd, met onder andere Werner Vogels van Amazon en Paddy Cosgrave van F. ounders die zich onder de groep van twintig scharen. Robert Verwaayen van investeringsbedrijf Keen Venture Partners zit ook bij de twintig en is verheugd over het enthousiasme en de aangetrokken ondernemers. ‘Dit zijn stuk voor stuk mensen die iets kunnen bijdragen aan het ecosysteem. We komen echt niet twee keer per jaar samen om te vertellen wat we in de krant hebben gelezen’, vertelt hij aan het FD.

Tweede netwerk

Volgens Startup Delta-directeur Johannisse werd expres gemikt op een zo divers mogelijk gezelschap en te zien aan de grote namen die zich aan het project hebben verbonden is er in de zakenwereld in ieder geval genoeg animo. Naast deze twintig topmannen, werkt Johannisse ook aan het opzetten van een tweede netwerk met ‘jonge adviseurs’.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie