Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain maakt debuut

Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain maakt debuut

Redactie Baaz

De nieuwe Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain is bij de Nederlandse dealers te bestellen.

Dankzij een grotere bodemvrijheid met forse wielen en standaard vierwielaandrijving 4MATIC komt de E-Klasse All-Terrain probleemloos op de plaats van bestemming – ook als daarbij onverharde of besneeuwde veldwegen of steile wegen met haarspeldbochten afgelegd moeten worden. 

Dankzij offroad-designelementen ziet de E-Klasse All-Terrain er krachtig en robuust uit. De E 220 d 4MATIC All-Terrain heeft een consumentenadviesprijs (inclusief afleverkosten) van € 75.225. De eerste leveringen staan gepland voor maart 2017.

De E-Klasse All-Terrain wordt gekenmerkt door een krachtige uitstraling, waarbij de brede wielkasten, SUV-grille en zwarte dorpelverbreders direct in het oog springen. Het bovenste deel van de voor- en achterbumper is uitgevoerd in carrosseriekleur, het onderste deel in zwart, generfd kunstof. De stoere looks worden verder geaccentueerd door 19 of 20 inch lichtmetalen velgen.

Verkoopstart Mercedes-Benz E-Klasse All-Terrain

Bij de verkoopstart is de All-Terrain leverbaar als E 220 d 4MATIC (143kW/194 pk), met nieuw ontwikkelde viercilinder dieselmotor en standaard negentraps automatische transmissie 9G-TRONIC. Vanaf de zomer van 2017 zal de E-Klasse All-Terrain tevens leverbaar worden als E 350 d 4MATIC. Deze variant is voorzien van een krachtige 6-cilinder dieselmotor met 190 kW (258 pk).

De All-Terrain beschikt standaard over DYNAMIC SELECT. Hiermee kan worden gekozen uit vijf rijprogramma’s met verschillende karakteristieken voor de motor, transmissie, ESP® en besturing. Speciaal voor dit model is er bovendien het rijprogramma ‘All-Terrain’, dat speciale instellingen voor offroad-rijden bevat. Het onderstel wordt in combinatie met de standaard luchtvering AIR BODY CONTROL bij snelheden tot 35 km/h 20 mm hoger geplaatst. 

Speciaal rijprogramma

Het rijprogramma ‘All-Terrain’ kent een extra weergave op het display. Hier is onder meer informatie af te lezen over de stuurhoek, het voertuigniveau (stand van de luchtvering), de stijgings- en hellingshoek, de stand van het gas- en rempedaal alsmede een kompasfunctie.

Dankzij de luchtvering zijn drie onderstelniveaus van 0 tot +35 mm mogelijk. Onafhankelijk van het gekozen rijprogramma kan de hoogste stand ook met de hand worden geselecteerd met behulp van de niveautoets op de middenconsole. Vergeleken met de E-Klasse Estate staat de E-Klasse All-Terrain 29 mm hoger. De bodemvrijheid varieert van 121 tot 156 mm.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie