McDonald's wil 43.000 leerlingplaatsen in Europa creëren

Bart Remmers
McDonald's heeft tot doel gesteld om tegen 2025 de toetreding tot de arbeidsmarkt voor twee miljoen mensen wereldwijd te vergemakkelijken.

Verschillende programma’s worden hiervoor opgezet, waarbij McDonald's inzet op persoonlijke en professionele ontwikkeling, het creëren van banen en het beschikbaar maken van leerlingplaatsen.

Met de European Apprenticeship Pledge committeert McDonald's zich om tegen 2025, 43.000 leerlingplaatsen aan te kunnen bieden in Europa. Via deze plaatsen wil McDonald's een wezenlijke rol spelen in de strijd tegen (jeugd)werkeloosheid, door leerlingen via trainingen en opleidingen de vaardigheden te leren, en werkervaring te bieden waar werkgevers naar opzoek zijn. 

Global Initiative on Decent Jobs for Youth

McDonald's neemt ook deel aan het Global Initiative on Decent Jobs for Youth, opgezet door de International Labor Organization. Dit initiatief wil uitdagingen op het gebied van jeugdwerkgelegenheid aanpakken.
 
McDonald's Nederland omarmt de wereldwijde en Europese ambities. Met ruim 20.000 werknemers is McDonald's Nederland de grootste horecawerkgever van Nederland en ziet het dan ook als haar verantwoordelijkheid om een actieve bijdrage te leveren. In Nederland gaat McDonald's actief aan de slag met haar doelstellingen om toetreding tot de arbeidsmarkt makkelijker te maken. 

Duurzame inzetbaarheid van haar werknemers

'McDonald's investeert in haar mensen door ze de vaardigheden te leren die zij nodig hebben om in hun persoonlijke leven en loopbaan succesvol te zijn. Met de aankondiging van vandaag committeert McDonald's zich aan het ontwikkelen van gekwalificeerde medewerkers. Op deze manier zorgt McDonald's voor een duurzame inzetbaarheid van haar werknemers, voor nu en voor later', aldus Marjolein Reijs, Director Human Resources & Training McDonald's Nederland.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart