Vultr lanceert Souvereign Cloud en Private Cloud om landen en ondernemingen wereldwijd digitale autonomie te bieden

Vultr lanceert Souvereign Cloud en Private Cloud om landen en ondernemingen wereldwijd digitale autonomie te bieden

Redactie Baaz

Vultr, 's werelds grootste particuliere cloud computing-platform, kondigt de lancering aan van Vultr Sovereign Cloud en Private Cloud. Dit als reactie op het toegenomen belang van datasoevereiniteit en de groeiende hoeveelheden bedrijfsdata die op steeds meer locaties gegenereerd, opgeslagen en verwerkt worden. Van de openbare cloud tot aan edge-netwerken en van IoT-apparaten tot aan generatieve AI. De aankondiging volgt op de lancering van Vultr Cloud Inference, dat wereldwijde AI-modelimplementatie en AI-inferentiemogelijkheden biedt door gebruik te maken van Vultr's cloud-native infrastructuur verspreid over zes continenten en 32 datacenters. Met Vultr kunnen overheden en ondernemingen wereldwijd ervoor zorgen dat alle AI-trainingsdata gebonden zijn aan lokale datasoevereiniteit, dataresidentie en privacyregelgeving.

Een aanzienlijk deel van de wereldwijde cloudworkloads wordt momenteel beheerd door een klein aantal cloudserviceproviders in geconcentreerde regio's. Dit leidt met name in Europa, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika en Azië tot zorgen over digitale soevereiniteit en controle over data binnen hun land. Ondernemingen moeten zich ondertussen houden aan een groeiend aantal regels die bepalen waar data verzameld, opgeslagen en gebruikt mogen worden, terwijl ze toegang moeten houden tot native GPU-, cloud- en AI-mogelijkheden om te kunnen concurreren op het wereldtoneel. Vijftig procent van de Europese CXO's noemt datasoevereiniteit als een belangrijk probleem bij het selecteren van cloudleveranciers, waarbij meer dan een derde 25% tot 75% van de data, workloads of bedrijfsmiddelen wil verplaatsen naar een soevereine cloud, aldus Accenture.

Vultr Sovereign Cloud en Private Cloud zijn ontworpen om overheden, onderzoeksinstellingen en ondernemingen toegang te geven tot essentiële cloud-native infrastructuur, terwijl kritieke data, technologie en activiteiten binnen de landsgrenzen blijven en voldoen aan lokale regelgeving. Tegelijkertijd biedt Vultr deze klanten toegang tot de geavanceerde GPU-, cloud- en AI-technologie die de toonaangevende AI-innovators van vandaag aandrijft. Dit maakt de ontwikkeling mogelijk van soevereine AI-fabrieken en AI-innovaties die volledig compliant zijn, zonder in te leveren op bereik of schaalbaarheid. Door samen te werken met lokale telecommunicatieproviders, zoals Singtel en Airtel, en andere partners en overheden over de hele wereld, kan Vultr in elke regio lokaal beheerde clouds bouwen en implementeren.

Vultr Sovereign Cloud en Private Cloud garanderen dat data lokaal worden opgeslagen, zodat ze strikt worden gebruikt voor de beoogde doeleinden en niet zonder expliciete toestemming buiten de landsgrenzen of andere binnenlandse parameters worden overgedragen. Vultr biedt ook technologische onafhankelijkheid door middel van fysieke infrastructuur, met air-gapped implementaties en een speciaal control plane dat onder directe controle van de klant staat, volledig losgekoppeld van de centrale control plane dat de middelen in de wereldwijde datacenters van Vultr beheert. Dit zorgt voor volledige isolatie van data en verwerkingskracht van wereldwijde cloudbronnen. Om het lokale bestuur en beheer van deze middelen verder te waarborgen, worden Vultr Sovereign Cloud en Private Cloud uitsluitend beheerd door inwoners van het betreffende land, wat resulteert in een audittrail die voldoet aan de hoogste normen van nationale veiligheid en operationele integriteit.

Voor ondernemingen combineert Vultr Sovereign Cloud en Private Cloud services met een "train anywhere, scale everywhere"-infrastructuur, waaronder Vultr Container Registry. Hiermee kunnen modellen op één locatie worden getraind, maar in meerdere regio's kunnen worden gedeeld, waardoor klanten AI-modellen op hun eigen voorwaarden kunnen schalen.

"Om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte van landen om hun eigen data te beheren en om hun afhankelijkheid van een klein aantal grote wereldwijde technologiebedrijven te verminderen, zal Vultr nu soevereine clouds op aanvraag inzetten voor nationale overheden over de hele wereld", aldus J.J. Kardwell, CEO van Vultr's moederbedrijf Constant. "We werken actief samen met overheidsinstanties, lokale telecommunicatiebedrijven en andere partners in het land om wereldwijd Vultr Sovereign Cloud- en Private Cloud-oplossingen aan te bieden, waarmee we voor klanten de weg vrijmaken om op grote schaal volledig compatibele AI-innovatie op schaal te leveren."

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie