Maak kennis met de Google Pixel 7 Pro

Maak kennis met de Google Pixel 7 Pro

Redactie Baaz

In 2022 introduceerde Google de langverwachte Pixel 7 en Pixel 7 Pro in Nederland. Het is het eerste model uit de Pixel-serie dat in Nederland verkrijgbaar is. In België komen de modellen helaas niet uit. De Pixel 7 en 7 Pro draaien op Android 13 en beschikken over hoogwaardige camera’s en een gloednieuwe Tensor G2-processor.

Nieuwe generatie Tensor G2-processor

Qua uiterlijk lijkt de smartphone erg op zijn voorganger, maar aan de binnenkant zijn er toch behoorlijk wat verbeteringen doorgevoerd. Met de Tensor G2-processor heeft Google bijna elk belangrijk subsysteem in de chip verbeterd. Dit maakt de smartphone krachtiger dan ooit en zeer geschikt voor complexe software en machine learning-algoritmes. De processor is bovendien erg zuinig, wat betekent dat hij meer kan doen met minder stroom.

Altijd beveiligd met Google Pixel 7 Pro

Alles staat tegenwoordig op je telefoon: financiële informatie, je persoonlijke gegevens, foto’s en video’s, en nog meer. De Pixel-telefoons zijn ontworpen om jou en je data veilig te houden. Zo is alle data op je telefoon beveiligd door middel van meerdere beveiligingslagen en machine learning. Alle apps in de Play Store ondergaan dagelijks strenge beveiligingstesten voordat ze worden goedgekeurd zodat malware geen kans heeft. 

Daarnaast is er car crash detection aanwezig die op basis van bewegingssensoren, locatiegegevens en omgevingsgeluid de hulpdiensten kan bellen wanneer dat jou niet meer lukt.

Anders dan de vorige generaties Pixel-telefoons is de Google Pixel 7 Pro voorzien van zowel een vingerafdrukscanner in het scherm als gezichtsherkenning. Wordt je vinger of gezicht niet herkent, dan wordt er gevraagd naar een pincode. 
google pixel 7 pro
Lees ook: Waarom zou je een zakelijke telefoon aanschaffen?

VPN-dienst

Bescherming is van cruciaal belang op het moment dat je je telefoon gebruikt om op het internet te surfen en gebruikmaakt van apps. Hiervoor is een Virtual Private Network (VPN) handig. Een VPN helpt om jouw online activiteiten te beschermen tegen iedereen die toegang probeert te krijgen tot jouw netwerkverkeer. In de meeste gevallen is er een derde partij nodig om een VPN op je telefoon te zetten. Om ervoor te zorgen dat meer mensen toegang hebben tot verbeterde beveiliging krijgen Pixel-gebruikers kosteloos toegang tot de Google One VPN-dienst. 

Je krijgt daarnaast drie jaar Android-updates en vijf jaar lang beveiligingsupdates. Iedere maand zorgt Google voor de nieuwste beveiligingsupdates en eventuele nieuwe features. Je bent hierdoor voor minimaal vijf jaar verzekerd van goed gereedschap.

Titan M2

Onderdeel van Pixel 7 en Pixel 7 Pro is Titan M2. Deze beveiligingschip is gebaseerd op dezelfde chip die gebruikt wordt om Google Cloud-datacenters te beschermen. Titan M2 zorgt onder meer voor de beveiliging van het besturingssysteem en het bewaren van encryptiesleutels. Google liet Titan M2 certificeren door internationaal gerenommeerde beveiligingsorganisaties en kregen dezelfde certificering die beveiligingschips in identiteitspassen, simkaarten en bankpassen krijgen. 

Er zit een Nederlands tintje aan de certificering. Om de certificering te behalen, heeft Google de tests laten doen door SGS BrightSight in Delft. De Titan M2-hardware en de bijbehorende cryptografiebibliotheek ontvingen de certificering uiteindelijk van TÜV Nederland.

Accu

De accu gaat redelijk tot lang mee en deze prestatie wordt bij gebruik alleen maar beter. Omdat de smartphone de gebruiker leert kennen en de batterijprestaties optimaliseert dankzij de Adaptive Battery functie.

Adviesprijs: € 899,-
Info: store.google.com

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie