jortt.shop: hoger in Google en meer verkopen

jortt.shop: hoger in Google en meer verkopen

Redactie Baaz

Een nieuw e-commerce platform. Zit Nederland daar wel op te wachten? Uit een onverwachte hoek kwam boekhoudprogramma Jortt een paar maanden geleden met het nieuws dat zij zijn begonnen met de jortt.shop. Een e-commerce platform voor ondernemers die graag producten of diensten willen verkopen via een webshop. Baaz is op onderzoek gegaan. Wat is de jortt.shop en heeft deze bestaansrecht? 

Baaz is begonnen op de website: jortt.shop. Hier vinden we een uitgebreide lijst van zeer diverse producten. Er staat echt van alles op. Van elektrische bezorgscooters, werkhandschoenen, schoonmaakmiddelen, badkleding, zonnepanelen en -pakketten, Apple  producten, boeken, massagestoelen, tot aan sieraden. En dan nog verschillende diensten zoals een cursus borstvoeding, mindfulness en boekhouden. Het goedkoopste artikel is € 0,69 en het duurste € 8.995. Wij van Baaz krijgen hier alleen maar vraagtekens bij; wat wil de jortt.shop? En voor wie is het bedoeld? 

Bij jortt.shop is de verkoop onze verantwoordelijkheid 

We vragen het aan mede-oprichter Hilco de Roo. De jortt.shop heeft een andere insteek dan de traditionele webwinkels zoals Shopify en Woocommerce. Jortt.shop heeft namelijk geen maandelijkse kosten, maar een fee van 4,5% van de verkoop. Dat betekent dat de verkoop onze verantwoordelijkheid is. Verkoop jij niets, dan verdienen wij niets. En daarmee wordt alles ineens anders. Daar waar je bij de traditionele shops veel zelf kunt bepalen, hebben we er bij de jortt.shop voor gekozen om dat in te perken. Bij ons is alles gericht op de verkoop. En dat heeft drie grote voordelen:

Het eerste is dat je binnen 5 minuten live bent met je online winkel. Inclusief koppeling met Mollie voor de iDeal betalingen, PostNL voor de verzending en boekhoudprogramma Jortt voor de facturen en de boekhouding. Je algemene voorwaarden zijn gemaakt inclusief alles wat wettelijk verplicht is, zoals de privacyverklaring en het herroepingsrecht. Kort samengevat: je hebt geen gedoe. 

Met een jortt.shop sta je binnen een week vaak voor of tussen Bol.com, Amazon, Zalando en Wehkamp bovenaan de Google Shopping lijst. Dat zijn de afbeeldingen boven of naast de zoekresultaten. En dan komt de verkoop ineens heel snel op gang. En de wetten van e-commerce zijn echt heel simpel: zolang je niet bovenaan Google staat, verkoop je helemaal niets. Het tweede voordeel is dus dat alle shops elkaar versterken en zorgen voor een kneiter goede ranking.  

Het derde voordeel is dat we een bewezen ontwerp hebben en klanten soepel door het bestelproces heen gaan. We hebben de adrescontrole, ondersteunen alle betaalmethoden, hebben een verlaten winkelwagen functie (reminder per mail wanneer je halverwege je order afbreekt), een klant login om de bestelling te volgen, klanten krijgen direct een Track&Trace code en ga zo maar door. Heeft een klant je product gevonden op Google, glijden ze soepel met enkele klikken zo door het bestelproces heen. 

Vat je de drie voordelen samen, dan zit je precies in het gouden pad van hoe de meesten nu gedachteloos kopen. Ik wil iets, ik zoek in Google, ik klik op het eerste Google resultaat, ik bestel, ik betaal met iDeal, ik volg mijn bestelling met Track & Trace en ga weer verder waar ik mee bezig was. 

Hilco de Roo

Wereldprimeur: de Shopbot

Verder zitten er nog heel veel gave functies in de jortt.shop. Zo hebben we laatst de Shopbot toegevoegd. Dit is een wereldprimeur in webshops. De Shopbot schrijft automatisch unieke, nuttige, betrouwbare, mensgerichte, SEO geoptimaliseerde, goed leesbare, mooi opgemaakte en productomschrijving. Oftewel een knopje, die zorgt dat je producten of diensten gevonden worden in Google. Want webshops met gekopieerde testen zijn kansloos in de race naar de Google top 10. 

Hilco vat samen: ‘De jortt.shop is dus gemaakt voor ondernemers die willen verkopen. Zo simpel is het. En aan iedereen die twijfelt? Start een jortt.shop naast je bestaande verkoopkanaal. Kijk na drie maanden welk kanaal het beste verkoopt en bouw daarop verder.’

 

Meer informatie op www.jortt.shop.

Kosten: 4,5% van de verkoop + kosten iDeal + porto PostNL (indien van toepassing)

Geen maandelijkse kosten. 

 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie