Waarom zou je een zakelijke telefoon aanschaffen?

Waarom zou je een zakelijke telefoon aanschaffen?

Redactie Baaz

Ben je als ondernemer regelmatig bezig met werkgerelateerde zaken op je mobiele telefoon en gebruik je hetzelfde toestel ook in je privé tijd? Dan is het de hoogste tijd dat je werk en privé gaat scheiden en investeert in een zakelijke telefoon. In dit artikel vertellen we waarom de aanschaf van een zakelijke telefoon een goed idee is.

Het financiële aspect

Voor je eigen administratie is het afsluiten van een zakelijk telefoon abonnement een stuk overzichtelijker. Kies je er namelijk voor om je mobiele telefoon zowel zakelijk als privé te gebruiken, dan mag je slechts het zakelijke deel van de telefoonkosten aftrekken bij een belastingaangifte.

Zowel de aanschafkosten van het toestel als voor de abonnementskosten, het dataverbruik en gesprekskosten kan je aftrekken van de winst van je onderneming. En sluit je bijvoorbeeld een abonnement af op de iPhone 14 pro max zakelijk, dan is de maandelijkse toestelbetaling btw-vrijgesteld. Ook de verzekeringen die je afsluit voor bijvoorbeeld schade zijn aftrekbaar. 

Geld besparen

Ben je benieuwd hoe je nog meer geld kunt besparen als ondernemer? Dat kan met verschillende fiscale regelingen, wat voor veel ondernemers nog onbekend terrein is. Je kan bijvoorbeeld gebruikmaken van verschillende investeringsfaciliteiten. In deze blog worden drie opties besproken met weinig ingewikkelde voorwaarden die belastingvoordeel met zich mee kunnen nemen. Of je nu een starter bent of al jaren onderneemt, deze regelingen zijn de moeite meer dan waard.

Balans tussen werk en privé

Sinds de pandemie is het aantal zzp’ers met een slecht werk-privé balans gestegen naar zeker 18 procent. De onzekerheid over de toekomst, de veranderende economie en het personeelstekort zorgde ervoor dat zzp’ers meer gingen overwerken en de scheiding tussen werk en privé langzaam lieten vervagen. Het is dan misschien gunstig voor je CV, maar als je geen werkzaamheden kan uitvoeren vanwege een burn-out, heb je daar uiteindelijk toch niets aan. 

Het is dan ook belangrijk om tijd voor jezelf te creëren en daadwerkelijk je aandacht te verschuiven naar het 'even kunnen ontspannen'. Het is van groot belang dat je niet wordt afgeleid tijdens deze momenten door klanten en partners die bellen, mailen of appen. Zet je telefoon dus uit! Kijk je hier tegenop omdat je bereikbaar wilt blijven voor familie en vrienden? Dan is de aanschaf van een zakelijke telefoon een stap in de juiste richting!

Hieronder nog een aantal handig tips op een rijtje:

  • Zorg voor een opgeruimde werkplek

Dit is de basis van een productieve werkdag. Vooral als je voor een langere tijd achter je bureau zit kan je investeren in een verstelbaar bureau en comfortabele bureaustoel.

  • Plan vaste pauzes in

Neem, als dat mogelijk is, elke dag op hetzelfde tijdstip pauze. Dit zorgt voor een gevoel van routine en meer houvast in het nemen van een nodige break. Kom achter je bureau vandaan, maak je lunch klaar en ga een rondje wandelen. Je hoofd leegmaken helpt je vaak verder dan blijven malen over die ene moeilijke vraag van je klant of partner.

  • Stop met overwerken

Vooral als je vanuit huis werkt is dit een belangrijke tip. Nog een paar mails uitsturen voordat je laptop dichtklapt, toch nog even die opdracht afmaken, alvast je facturen verzamelen zodat je dat morgen niet hoeft te doen… Oververmoeidheid en burn-outs liggen op de loer als werk en privé tijd geen duidelijk scheiding kent. Kies er bewust voor tijdig te stoppen en je laptop af te sluiten. Morgen weer een dag.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie