Maak je woning aantrekkelijker door een elektrisch rolgordijn

Maak je woning aantrekkelijker door een elektrisch rolgordijn

Redactie Baaz

Raamdecoratie heeft een decoratief element en daarnaast biedt het ook functionaliteit. Zo kun je invallend zonlicht reguleren of zorgen voor meer privacy in huis. Rolgordijnen zijn bij uitstek geschikt als praktische vorm van raamdecoratie maar zijn ze ook mooi om te zien? Er zijn zeker mooie designs die complementair zijn voor de ruimte waar ze hangen, door ze elektrisch te maken geniet je nog meer van de voordelen die rolgordijnen bieden. Wat de mogelijkheden zijn kun je op deze pagina lezen.

Moderne rolgordijnen passen in ieder interieur

Rolgordijnen zijn niet altijd de meest stijlvolle keuze geweest. Voor kantoren en andere professionele toepassingen is het al decennia lang dé ideale vorm van raamdecoratie. Wat betreft de uitstraling heeft het lang geduurd voordat ze zich konden meten met andere opties. Er is een flinke inhaalslag gemaakt, nu kun je kiezen uit allerlei materialen, doorzichtigheid en kleurstelling. Er zijn zelfs duo rolgordijnen waarmee je net als bij jaloezieën optimale controle hebt over het invallend licht. Dit maakt de keuze voor dit type raamdecoratie interessanter dan ooit. Zeker gezien het feit dat deze gordijnen perfect te automatiseren zijn.

Huisautomatisering met raamdecoratie

Waarom zou je rolgordijnen elektrisch maken? Een gordijn open je in de ochtend en sluit je in de avond. Dat is niet zoveel werk. Wat doe je als de zon fel schijnt in de middag? Je kunt het gordijn half sluiten als je toevallig thuis bent overdag. Als je de rolgordijnen automatiseert dan ga je vanzelf vaker gebruik maken van de mogelijkheden die gordijnen bieden. Open, dicht of half open op basis van de lichtinval en de gewenste sfeer in huis. Dit doe je met een afstandsbediening, een app op je smartphone of zelfs geheel automatisch. Dit is mogelijk met de meeste rolgordijnen, in plaats van koordjes neemt een onopvallende motor het werk voor je over. Deze motor heeft een ingebouwde accu zodat je geen permanente stroomaansluiting hoeft aan te leggen. Koppelen, instellen en je kunt aan de slag met huisautomatisering.

Maak jouw woning aantrekkelijker met elektrische rolgordijnen

Lichtinval van buiten is bepalend voor de sfeer in huis overdag. De keuze voor een type gordijn en de stand van de raamdecoratie zal het aanzien van de ruimte transformeren. Zo kun je kiezen voor licht en open of juist voor donker en sfeervol. Op de website van Somfy België kun je alle mogelijkheden bekijken die elektrische rolgordijnen bieden. Daarnaast kun je koppelingen maken met andere smart home toepassingen. Wat kun je zoal bereiken met slimme raamdecoratie?

  • Sluit de gordijnen als de zon fel schijnt met een lichtsensor.
  • Controleer de warmte in huis met een temperatuursensor.
  • Laat de raamdecoratie automatisch openen op de slaapkamer in de ochtend…
  • …en laat de gordijnen in de huiskamer automatisch sluiten als de zon onder gaat.
  • Koppel de raamdecoratie aan de verlichting zodat de lampen inschakelen wanneer de rolgordijnen sluiten.

Om koppelingen te maken tussen gordijnen onderling en met randapparatuur heb je een TaHoma Switch kastje nodig. Dit wordt het centrale brein van jouw smart home, via de app kun je apparaten van tientallen merken koppelen. Als dit eenmaal is ingesteld heb je er geen omkijken meer naar en geniet je voortaan op ieder moment van de dag optimaal van jouw woning.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie