Deze soorten raamdecoratie zorgen voor beter zicht op je scherm

Deze soorten raamdecoratie zorgen voor beter zicht op je scherm

Redactie Baaz

Je hebt het vast wel eens meegemaakt dat de zon zo fel scheen, waardoor je je computerscherm niet meer kon zien. Vervolgens ga je helemaal aan het randje van je bureau zitten om uit de zon te blijven, of moet je ergens anders gaan zitten om door te kunnen werken. Maar er zijn ontzettend veel soorten raamdecoratie die zowel op kantoor als in huis de zon prima tegenhouden, zonder dat het direct ontzettend donker wordt in deze ruimte. Zo kun je lekker productief blijven, zonder dat het daglicht je van je werk houdt!

Plisségordijnen

Plisségordijnen zijn ideaal in een kantooromgeving, omdat ze een precies gedeelte van het zonlicht kunnen werken. Zo kun je het gedeelte van het raam waardoor de zonnestralen je scherm raken afschermen, terwijl je hierboven en -onder nog daglicht door laat komen. Hierdoor houd je ontzettend veel licht in de ruimte, maar blokkeer je precies wat dwars zit. Je kunt plisségordijnen precies op maat laten maken en in allerlei kleuren laten opleveren. Hierdoor kun je ze perfect laten aansluiten bij de sfeer van jouw kantoor én zijn ze ook nog erg praktisch!

Horizontale jaloezieën

Horizontale jaloezieën zijn perfect om het zonlicht te weren, omdat je het licht naar boven of onder kunt redigeren. Zo wordt het wel iets donkerder in de ruimte zelf, maar behoud je nog aardig wat van het daglicht. De kans is groot dat de zon maar een paar uur op dat ene raam gericht staat, dus je kunt gemakkelijk de jaloezieën voor eventjes dicht gooien. Daarnaast hoeven ze niet volledig dicht, maar kun je ze iets sluiten waardoor het zonlicht niet direct meer op jouw scherm terechtkomt.

Verticale lamellen

Tot slot zijn er de verticale lamellen die je zou kunnen installeren. Deze ogen wellicht iets ouderwets, maar zijn ideaal in een kantooromgeving. Net als bij de horizontale jaloezieën kun je het licht een andere kant op laten wijzen, waardoor je het weghoudt van je scherm zonder direct de volledige kamer te verduisteren. Deze variant moet je mooi vinden en niet voor een raam hangen wat je graag open hebt staan. Lamellen kunnen namelijk nogal wat wapperen door de wind, waardoor je misschien alsnog met de zonnestralen in je gezicht zit.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie