5 tips voor het verfraaien van jouw etalage: van rolgordijnen tot bestickering

Redactie Baaz
Er lopen iedere dag tientallen of misschien wel honderden mensen langs jouw winkel. Maar voordat ze de winkel binnenstappen, kijken ze altijd eerst even naar de etalage. Ziet de etalage er aantrekkelijk genoeg uit, dan heb je een potentiële klant te pakken. Maar hoe zorg je ervoor dat jij jouw winkel op de juiste manier in je etalage presenteert? We geven je een aantal handige tips!

1. Zorg voor sfeer en gezelligheid

Een etalage is eigenlijk niet veel meer dan een kil en koud raam: super belangrijk dus om het een gezellige en sfeervolle uitstraling te krijgen. Je wilt dat de bezoekers van jouw winkel zich helemaal thuis voelen, en hoe kun je dit beter doen door een aantal mooie, op maat gemaakte rolgordijnen in je etalage te plaatsen. Niet alleen zorg je er zo voor dat je etalage er huiselijk en sfeervol uitziet, maar je voorkomt ook nog eens tocht en creëert wat extra beveiliging voor je winkel in de avonduren!

2. Creëer interactie

Voordat mensen jouw winkel binnenlopen, is de etalage het punt waar je een interactie met ze aangaat. Wil jij ze de winkel binnen lokken, dan zorg je voor een opvallende etalage vol interactie! Je kunt deze interactie creëren door bijvoorbeeld muziek af te spelen, maar je kunt het ook groots aanpakken door een live band in je etalage te plaatsen of een kleine modeshow af te laten spelen. Je kunt de interactie in je etalage zo groot of klein maken als je zelf wilt.

3. Gebruik de juiste kleuren

Een neutrale etalage zal niet snel de aandacht trekken, kleur valt daarentegen altijd op! Laat kleuren terugkomen in allerlei uitingen: van opblaasbare productvergrotingen tot banners en ballonnen. Zorg natuurlijk ook dat de meest kleurrijke items uit jouw collectie in de etalage te bewonderen zijn. Kijk ook vooral even naar de psychologie achter kleuren, zodat je precies weet welke kleur wat voor emotie oproept. Heb je de mogelijkheid om binnen je huisstijl te blijven, gebruik dan zoveel mogelijk de kleuren van je huisstijl om een herkenbare uitstraling neer te zetten.

4. Heet je klanten welkom

Zoek een mooie manier om je klanten welkom te heten zodra ze je winkel binnenlopen. Je medewerkers hebben natuurlijk niet altijd een moment vrij om iedere binnenloper te begroeten. Rol bijvoorbeeld een welkomstmat uit voor je winkel, zodat je voorbijgangers uitnodigt om even binnen te lopen. Ook deze welkomstmat mag natuurlijk weer in een kleur die bij je huisstijl past en lekker opvalt!

5. Belettering en bestickering

En dan als laatste tip is het altijd verstandig om te investeren in goede belettering en bestickering van de etalageramen. Ligt een toffe actie uit, of laat je logo en slogan nog eens duidelijk terugkomen.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie