Lucid Motors kondigt verkoopprijzen voor Lucid Air Pure AWD en Touring

Lucid Motors kondigt verkoopprijzen voor Lucid Air Pure AWD en Touring

Redactie Baaz

Lucid Group, Inc. (NASDAQ: LCID) – dat een nieuwe standaard zet voor luxe elektrische auto’s en winnaar is van de 2023 World Luxury Car Award - heeft vandaag de verkoopprijzen aangekondigd voor de Lucid Air Pure met vierwielaandrijving (AWD) en Air Touring modellen in Nederland. De prijzen zijn respectievelijk €115.000 en €134.000 (inclusief btw).

Nu de eerste Lucid Air Dream Edition en Grand Touring-auto’s op de Duitse en Nederlandse wegen rijden, kondigt Lucid de prijzen en leveringsplannen aan voor de Lucid Air Pure AWD en Lucid Air Touring, de volgende twee modellen in de Lucid Air line-up. Beide modellen komen met een kleiner, lichter batterijpakket van 18 modules en 92kWh, dat een geschatte WLTP-actieradius van meer dan 725 kilometer1 levert. Ook hebben de auto’s achterin 8 centimeter extra beenruimte door de lagere vloer. Die extra centimeters zorgen voor een nóg comfortabelere zitpositie - vooral voor lange ritten. Beide modellen bieden een oplaadcapaciteit tot 250 kW en zijn beschikbaar met Lucid’s optionele Dream Drive Pro Advanced Driver Assistance systeem.

Verder bevestigt de Amerikaanse fabrikant dat de Lucid Air in Europa een designoptie aanbiedt met een donkerder persoonlijkheid genaamd ‘Stealth Appearance’.

Lucid Air Pure: The Elemental Air

De Air Pure is het elementaire Air-model, met hetzelfde unieke design en veel van de belangrijkste features van de Air line-up maar tegen een meer betaalbare prijs. Hij wordt geïntroduceerd met dubbele motor en vierwielaandrijving (AWD) die 480 pk levert. De Lucid Air Pure AWD begint bij € 115.000 (inclusief btw) en de leveringen starten naar verwachting in het vierde kwartaal van 2023.

Na de Air Pure AWD komt de variant met een enkele motor en achterwielaandrijving (RWD) die in de loop van 2024 zal worden geïntroduceerd. Leveringsplannen en prijzen van de Air Pure RWD worden later dit jaar bekend gemaakt.

De Lucid Air Pure is ontworpen met Lucid's ‘Long Range Battery Pack’ - Lucid's lichtste, meest compacte batterijpakket, met 18 modules in vergelijking met de 22 modules in het Extended Range Pack. Hiermee tilt Lucid haar Space Concept naar een nieuw niveau op het gebied van efficiëntie en engineering. Dankzij een lichter accupakket met minder modules is de Air Pure efficiënter op de weg, met een geschatte WLTP actieradius van 725 kilometer1 voor de versie met vierwielaandrijving, terwijl hij ook meer ruimte en comfort op de achterbank biedt. Als gevolg daarvan begint de actieradius van de Air Pure, zelfs met het compacter vormgegeven accupakket en het buitengewone zitcomfort achterin, nog altijd ruim boven het punt waar de meeste andere luxe EV's stoppen.

Air Pure is het eerste Air-model met een volledig metalen dak. Het is geheel van aluminium, wat het gewicht minimaliseert en het zwaartepunt van de auto verlaagt, en het geeft de Air Pure een unieke persoonlijkheid. De perfecte aanvulling op de Glass Canopy, die we kennen van andere Lucid Air-varianten.

Met Air Pure wordt ook een nieuwe kleurvariant geïntroduceerd in de Lucid-familie, genaamd Fathom Blue. Deze kleur, geïnspireerd door de Stille Oceaan, is multidimensionaal. Een subtiele, koele tint die zich gedurende de dag lijkt aan te passen. De diepte en verfijning van de Fathom Blue kleur versterken de lange horizontale lijnen en gebogen vormen van het exterieur van Air Pure, die hiermee nog meer tot hun recht komen.

Lucid's kritische oog voor detail en vakmanschap is terug te zien in het interieur van de Air Pure, waar elke steek, kleur en materiaalsoort zorgvuldig is overwogen. Het interieur is voorzien van de Mojave PurLuxe variant, een op maat gemaakte combinatie van een opmerkelijk zacht en duurzaam leder-alternatief en een unieke en hoogwaardige stof ‘Dune’. Dune is geïnspireerd op modern meubilair uit het midden van de vorige eeuw en is gemaakt van 100 procent gerecycled en geweven textiel. Al met al geven deze materialen de Air Pure een geheel eigen, warm en tijdloos design.

Lucid

Lucid Air Touring: The Quintessential Air

De Lucid Air Touring biedt een buitengewone combinatie van vermogen, bereik en binnenruimte. Hij vormt het hart van de Lucid Air-familie en biedt de meeste opties en flexibiliteit - zodat klanten een versie kunnen samenstellen die aan hun behoeften voldoet. De Lucid Air Touring begint bij
€134.000 (inclusief btw) en leveringen beginnen naar verwachting in het derde kwartaal van 2023.

De aandrijflijn met dubbele motor en vierwielaandrijving in de Lucid Air Touring levert 620 pk en kan het voertuig in slechts 3,2 seconden van 0-100 km/u laten accelereren. Gebouwd met Lucid's 18-module Long-Range Battery Pack, biedt Lucid Air Touring een geschatte actieradius van 725 kilometer1 in combinatie met een uitstekende efficiëntie en nog meer been- en voetruimte op de achterbank, dankzij de compacte afmetingen van de Long-Range Battery Pack.

Het interieur van de Lucid Air Touring is nog luxer door het verfijnde materiaal en vakmanschap. De zitvlakken zijn bekleed met nappaleder dat afkomstig is van Lucid's koolstofneutrale leerleverancier, in combinatie met gerecycled textiel en verfijnde stiksels. Waar mogelijk gebruikt Lucid duurzame materialen en past het productiemethoden toe om de impact van de voertuigen op het milieu verder te beperken. De houtaccenten zijn duurzaam gewonnen en hebben een open afwerking en een minimale coating, zodat de passagiers de authentieke houtnerf kunnen voelen - nog een detail geïnspireerd op meubels uit het midden van de vorige eeuw.

De Air Touring is standaard verkrijgbaar met een aluminium dak of met een optionele Glass Canopy. Dit volledig glazen dak geeft een nog ruimer en royaler gevoel.

Lucid

The Power of the Dark Side

Het nieuwe, donkere exterieurthema ‘Stealth Appearance’ is beschikbaar als optie voor de Air Touring en Air Grand Touring. Klanten kunnen de ‘Stealth Appearance’ aan Air modellen met een metalen dak toevoegen via de ‘Lucid Configurator’ voor een bedrag van €2.034,- of voor €4.067,- aan modellen die zijn uitgerust met een glazen dak. Prijzen en details van ‘Stealth Appearance’ kunnen worden gewijzigd.

‘Stealth Appearance’ herdefinieert op ingrijpende wijze de looks van de Lucid Air. Het nieuwe interieurthema kent tot wel 35 aanpasbare componenten aan de buitenkant. Veel componenten die normaal de ‘Platinum Appearance’ hebben, krijgen bij de ‘Stealth Appearance’ een donker gepolijste afwerking. Dit doet denken aan de zwarte polijsttechniek die wordt toegepast in de verfijnde uurwerken- en juwelensector. De meest opvallende verandering is de verduisterde daklijst rondom het glazen dak. De overige Stealth-componenten voegen glanzend en satijnzwarte accenten toe waardoor de auto een meer dreigende en sportieve look krijgt, inclusief de onderste carrosserielijsten en rondom de Micro Array koplampen en de eendelige achterlichtunit.

Tenslotte omvat de ‘Stealth Appearance’ ook unieke wielontwerpen en -afwerkingen voor elke wielmaat (de beschikbaarheid van wielmaten hangt af van het Air-model):

  • 20-inch Aero Lite Stealth-wielen, met satijnzwarte wielinzetstukken
  • 21-inch Aero Sport Stealth-wielen, met satijnzwarte wielinzetstukken (meerprijs €2.000)

Het nieuwe exterieurthema kan gecombineerd worden met de Lucid Air exterieurkleuren Stellar White, Infinite Black, Cosmos Silver, Quantum Grey en Zenith Red.

Lucid

Foto: Lucid Air Touring met ‘Stealth Appearance’ – zwart gepolijste exterieur componenten

1 Door fabrikant geschatte, gecombineerde WLTP bereik wanneer de Air Touring en Pure zijn voorzien van 19-inch wielen. De officiële WLTP-cijfers (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) voor Air Touring- en Pure-modellen volgen.

Geschatte WLTP elektriciteitconsumptie voor de Air Touring en Air Pure modellen zijn 14.1 kWh/100km met een CO2 uitstoot van 0g/km. Officiele WLTP elektriciteitconsumptie cijfers volgen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie