Lightyear One vindt 25 juni levenslicht

Jordi Smit
Het prototype van de eerste elektrisch aangedreven auto die specifiek is ontworpen als zonneauto, wordt op 25 juni in Katwijk getoond: de Lightyear One. Dat kondigt Lightyear vandaag aan.

Voordelen Lightyear One

De Lightyear One toont in alle opzichten wat Lightyear belangrijk vindt: schone mobiliteit voor iedereen en dit overal ter wereld beschikbaar maken. De auto is vanaf begin af aan ontworpen om de twee grootste nadelen van elektrische auto’s op te lossen: de actieradius en het laadproces. De fourwheeldrive kan een lange tijd rijden zonder gebruik te hoeven maken van een laadpaal. De batterij heeft een range van zeshonderd tot achthonderd kilometer, afhankelijk van het gebruik.

Weinig weerstand

De revolutionaire engineering van de Lightyear One beperkt zich niet tot het vermogen. De geoptimaliseerde aerodynamica, het lichte gewicht en de vier onafhankelijke motoren die geïnstalleerd zijn in de wielen, zorgen ervoor dat er weinig weerstand is en de auto maximaal gebruik maakt van de opgewekte energie.

LEES OOK: Elektrische auto's: verdubbeling in aantal

Onthulling Lightyear One

Op 25 juni aanstaande wordt het rijdende prototype van de Lightyear One onthuld in Katwijk. Er wordt door autoliefhebbers en milieuliefhebbers reikhalzend uitgekeken naar dit bijzondere moment. Om nog maar te zwijgen over de bijna honderd mensen die de Lightyear One al hebben gereserveerd.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi