Leaks van de nieuwe BMW X6

Leaks van de nieuwe BMW X6

Redactie Baaz

BMW maakt vanavond de nieuwe BMW X6 bekend, maar de eerste afbeeldingen van de nieuwe X6 zijn dan ook al op diverse digitale kanalen, waaronder BMW Blog, verschenen.

BMW heeft zijn X-modellen in een rap tempo vernieuwd. In zo’n drie jaar tijd introduceerde het Duitse automerk nieuwe generaties van de X1, X3 en X4. Met de nieuwe X2 voegde BMW ook nog eens een nieuwe X-variant aan zijn SUV-familie toe. Maar dat is nog niet alles: vorig jaar lanceerde BMW een nieuwe generatie van de X5, dus dat betekent dat een nieuwe X6 niet lang meer op zich zal laten wachten.

Uiterlijke kenmerken van X5

De BMW X6 lijkt op zijn kleinere broer X5. De achterlichten krijgen een nieuwe vorm. Ze worden slanker en iets breder, de daklijn behoudt de coupélook en ook de voorkant lijkt op de G05 X5, alleen dan met een andere grille. De kentekenplaat aan de achterkant zit voortaan niet meer in de achterklep, maar krijgt een plek in de bumper. 

LEES OOK: Dit is hem: de nieuwe Lightyear One

De sportief ingestelde BMW X6 M50i beschikt net als bij de X5 over 530 pk. Op termijn moet dit een échte M-versie gaan worden, met een naar verwachting 600 pk-motor. Ben je opzoek naar een beetje meer kracht, maar wil je geen X6 M prijs betalen? Reken dan op de komst van een X5 xDrive40i. Deze SUV wordt aangedreven door een 4,4 liter twin-turbo V8 motor.

Meer informatie over de nieuwe auto('s) en de prijzen zullen nog door BMW worden bekendgemaakt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie