Kia introduceert de Stonic

Kia introduceert de Stonic

Redactie Baaz

Kia breidt haar modellengamma opnieuw verder uit met een nieuw, compact crossovermodel in het sterk groeiende B-segment: de Kia Stonic.

De nieuwkomer heeft een opvallende en zelfverzekerde uitstraling en is geïnspireerd op de vorm en functionaliteit van grotere SUV’s van Kia. Kia levert de Stonic met zuinige benzine- en dieselmotoren. De Europese verkoop start in de tweede helft van 2017. 

Tot in detail te personaliseren

De nieuwe Kia Stonic speelt ook in op de allerlaatste trends aangaande personalisatie, zowel vanbinnen als vanbuiten. Het in Europa ontworpen design, in nauwe samenwerking met de Koreaanse designstudio van Kia, maakt van de Stonic een in het oog springende auto. 

Daarnaast is de Stonic onmiddellijk herkenbaar als een échte Kia, onder meer dankzij de stoere ‘tiger-nose’ grille. Het ‘Targa’-achtige dak – geïnspireerd op de Kia Provo Concept uit 2013 – zal leverbaar worden in vijf verschillende kleuren. Samen met het uitgebreide exterieurkleurenpalet zijn er twintig verschillende kleurencombinaties mogelijk.

Twee bezinemotoren Stonic

De Stonic is leverbaar met twee benzinemotoren en één diesel die gekoppeld zijn aan een handgeschakelde transmissie. De 1.2 MPI  benzinemotor geldt als instapper. Daarnaast is  de Stonic ook leverbaar met een 1.0 T-GDI turbobenzinemotor met 120 pk. 

Ook aan de mensen die veel kilometers rijden is gedacht: er is een 1,6-liter turbodieselmotor leverbaar, die een hoog vermogen koppelt aan een lage CO2. Meer gegevens over de motoren maakt Kia later bekend.

Maximale veiligheid

De afstelling van de stuurinrichting en wielophanging is specifiek afgestemd op de Europese markt en zorgt voor een directe besturing en uiterst stabiele wegligging. Standaard is elke Kia Stonic uitgerust met Electronic Stability Control (ESC) en Vehicle Stability Management (VSM), zodat de Stonic te allen tijde een rotsvaste wegligging heeft.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie