Kia e-Soul: ideaal voor leaserijders

Jordi Smit
De Kia e-Soul: het is de volgende elektrische auto die dit jaar op de markt verschijnt. En de auto is goed nieuws voor alle leaserijders die op zoek zijn naar een lage bijtelling, want met de Kia e-Soul zit je garant.

Kia e-Soul: zeer compact design

Kia heeft met de Kia e-Niro al eerder een veelbelovende elektrische auto op de markt gezet. Daar komt de Kia e-Soul nu dus bij. De SUV is zo'n 4.20 meter lang en heeft daarmee een zeer compact design. De Kia e-Soul moet vooral in de details opvallen bij de consument. Zo bezit de auto twee zeer smalle LED-koplampen en is de achterruit omgeven door een 'lichtslinger'.

Voordelen Kia e-Soul

De auto krijgt dezelfde elektrische aandrijving als de Kona Elektro en de Kia e-Niro. Dit betekent dat hij in de topversie ongeveer 450 kilometer rijdt volgens de WLTP-standaard. De auto biedt een aantal voordelen voor de koper. Allereerst is er geen sprake van BPM bij aanschaf. Bovendien is er slechts 4 procent bijtelling tot € 50.000,- aanschaf in plaats van 22 procent bij zakelijk gebruik. Daarnaast betaal je geen wegenbelasting en heb je veel minder belasting op de brandstof.

LEES OOK: Kia e-Niro: volledig elektrische auto

Prijzen en beschikbaarheid

Het is nog niet duidelijk welk prijskaartje er straks aan de Kia e-Soul hangt. Maar bij vergelijking met de prijzen van de concurrenten, valt te verwachten dat het komend najaar de SUV vanaf 40 mille te koop is.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi