Kia e-Niro: volledig elektrische auto

Jordi Smit
Wie een elektrische auto wil aanschaffen, doet er verstandig aan eens te kijken naar de Kia e-Niro. De auto is uitstekend betaalbaar, waardoor leaserijders in de rij staan te profiteren van de wagen. En dat is niet geheel onterecht.

Accupakket Kia e-Niro

De Kia e-Niro heeft een accupakket van 64 kWh, waarmee het een aangenaam hoog rijbereik heeft. Met een opgeladen batterijenpakket kom je relatief ver met de auto (455 kilometer volgens WLTP-norm) en dat maakt hem uitermate geschikt als gezins- en zakenauto. 

Bijtelling

De auto is voor de leaser een zeer interessante optie, want zij profiteren met de Kia e-Niro van een lage bijtelling. Het maakt de auto alleen maar populairder: inmiddels is de levertijd opgelopen tot maar liefst een jaar. Voor particuliere rijders resteert dat je tot en met 2020 voor deze auto geen wegenbelasting betaalt. Bovendien profiteert de gebruiker van de lage gebruikskosten.

LEES OOK: Kia maakt prijzen sportieve ProCeed bekend

Kia e-Niro

In de Kia e-Niro hebben volwassenen achterin veel zitruimte en de bagageruimte is met 451 liter behoorlijk te noemen. De bankleuning kan worden omgeklapt, waardoor een vlakke laadvloer ontstaat. De prijzen van de elektrische Niro zijn opgesteld vanaf € 42.510,-.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi