Kampeer & Caravan Jaarbeurs organiseert Start-Up Contest

Kampeer & Caravan Jaarbeurs organiseert Start-Up Contest

Redactie Baaz

Je tentje op jouw vakantiebestemming laten bezorgen inclusief opzetservice, een dashboard op je smartphone die de caravanverlichting checkt en meteen de bandenspanning meet, 100% recyclebare kartonnen weggooi-tenten, kampeerstoeltjes-met-verwarming en een door vader en zoon ontwikkelde designcaravan 2.0...

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs lanceert een Start-Up Contest voor beginnende bedrijven in de kampeerbranche. De nominaties zijn nu bekend. Op basis van de criteria 'vernieuwend, haalbaar, betaalbaar en relevant voor een breed publiek' heeft de vakjury uit alle inzendingen een online shortlist samengesteld, waarop kamperend Nederland kan stemmen. 

De winnaar wordt beloond met gratis meters op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht en krijgt dus de kans om zijn of haar product aan een groot publiek te laten zien.

De genomineerden zijn (in alfabetische volgorde)

E-trailer - TU-studenten ontwikkelden de Smart-trailer app. Daarmee stel je de caravan waterpas, controleer je kogeldruk, caravanverlichting en bandenspanning.

Geardropper - Online huur- en bezorgservice waarbij de kampeeruitrusting klaar staat op charmecampings in 10 vakantielanden. Inclusief opzet- en afbreekservice.

Kartent - Kartonnen tenten voor muziekfestivals, waterdicht, goed geïsoleerd en100% recyclebaar. Via fundraising wordt een compacte variant ontwikkeld voor kampeerders.

Outchair - Een kampeerechtpaar ontwikkelde een campingstoeltje met infrarood warmte-elementen in zit- en ruggedeelte. Waardoor je ook tijdens koudere dagen buiten kunt zitten.

Tipoon (foto) - Vader en zoon ontwikkelden deze Travel Machine, die zowel in de breedte als in de hoogte uitschuift. Bediening via een smartphone-app. Binnen ontstaan zo vier slaapplekken, woonaccommodatie inclusief badkamer met toilet.

Tot 13 augustus kan men online een stem uitbrengen op een van de vijf nominaties - op 14 augustus wordt de winnaar bekendgemaakt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie