Verduurzamen op kantoor; waar begin je?
doordacht laadbeleid

Verduurzamen op kantoor; waar begin je?

Redactie Baaz

Steeds meer werknemers maken de overstap naar elektrische auto's als een duurzame keuze voor hun dagelijkse woon-werkverkeer. Als werkgever is het belangrijk om deze transitie naar duurzaamheid te ondersteunen en te faciliteren. In dit artikel richten we ons op hoe bedrijven kunnen zorgen voor een optimale laadinfrastructuur voor elektrische auto's, zonder dat de kosten volledig op het bord van de werkgever terechtkomen. We bespreken praktische oplossingen en mogelijke samenwerkingen met laadpaalproviders om ervoor te zorgen dat werknemers gemakkelijk en efficiënt hun elektrische voertuigen kunnen opladen tijdens werktijden. Het implementeren van een doordacht laadbeleid op kantoor kan niet alleen bijdragen aan de verduurzaming van het wagenpark, maar ook de tevredenheid van werknemers vergroten en het bedrijf positioneren als een voorloper op het gebied van duurzaamheid.

Een goede laadpaal

Om elektrische auto's efficiënt en veilig op te laden op kantoor of thuis, is het gebruik van een Wallbox laadpaal de meest aanbevolen optie. Een Wallbox laadpaal biedt verschillende voordelen ten opzichte van reguliere stopcontacten. Ten eerste zorgt een Wallbox voor een hoger laadvermogen, waardoor het opladen sneller gaat en de auto sneller klaar is voor gebruik. Daarnaast is een Wallbox speciaal ontworpen voor het opladen van elektrische voertuigen, waardoor het veiliger is en bescherming biedt tegen oververhitting en andere elektrische complicaties. Bovendien biedt een Wallbox laadpaal vaak extra functies, zoals slimme laadtechnologie en de mogelijkheid om het laadproces te monitoren en te beheren via een app. Dit zorgt voor meer controle en flexibiliteit bij het opladen van de auto's. Kortom, een Wallbox laadpaal is een betrouwbaar en efficiënt systeem om elektrische auto's op te laden en draagt bij aan een naadloze laadervaring voor gebruikers.

 

Iedereen betaalt zijn eigen kosten

Om ervoor te zorgen dat de kosten van het stroomverbruik van elektrische auto's eerlijk worden verdeeld en het bedrijf niet opdraait voor de kosten, kan een Wallbox laadpaal uitgerust worden met een Wallbox mid meter. Dit apparaat meet het individuele stroomverbruik van elke gebruiker, waardoor werknemers hun eigen stroomkosten kunnen dragen. De mid meter wordt eenvoudig tussen de elektriciteitsaansluiting en de Wallbox geïnstalleerd, meestal met de hulp van een professionele elektricien. Door een mid meter te gebruiken, kunnen werknemers hun stroomverbruik monitoren en de kosten ervan betalen, wat zorgt voor een eerlijke verdeling van de kosten. Dit bevordert duurzaam vervoer op de werkplek en voorkomt dat het bedrijf de verantwoordelijkheid draagt voor individuele stroomkosten. Met een Wallbox laadpaal met mid meter ondersteunt het bedrijf het gebruik van elektrische auto's op een efficiënte en kosteneffectieve manier.

 

Informeer naar de mogelijkheden

Wanneer je jouw kantoor graag wilt verduurzamen en het elektrisch rijden onder jouw werknemers aantrekkelijk wilt maken, dan kun je altijd even contact opnemen met de specialisten van ESTG. De specialisten van dit bedrijf denken graag met je mee over welke laadpaal het meest geschikt is voor jouw situatie. Wil je zelf liever geen werk hebben van de installatie van je apparatuur? Dan staat er altijd een expert van ESTG voor je klaar om de klus professioneel voor je te klaren.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie