Je vrachtwagen verkopen? Dat is makkelijker dan je denkt

Je vrachtwagen verkopen? Dat is makkelijker dan je denkt

Redactie Baaz

Hoe verkoop je een vrachtwagen? Het is iets waar veel transport ondernemers mee te maken krijgen. Gelukkig zijn er meerdere methodes om dit op een eenvoudige en snelle manier te doen, en in dit artikel vertellen we hoe.

Zo verkoop je je vrachtwagen

Ongeacht de reden achter het verkopen van een vrachtwagen, bijvoorbeeld omdat je zelf op zoek bent naar een nieuw exemplaar, heb je de keuze uit een aantal opties. Uiteraard kun je dit geheel zelfstandig doen, waarbij je wel een groot risico loopt om financieel te worden benadeeld. Je vrachtwagen verkopen op een veilige en snelle manier, doe je dan ook het beste via een ervaren partij, zoals BAS World. Zij kunnen je adviseren en helpen bij het verkoopproces. Er is echter nog een belangrijke reden om te kiezen voor een externe partij, aangezien zij toegang hebben tot een wereldwijd publiek online. En hoe groter de vraag; hoe meer je voor je vrachtwagen kunt krijgen.

Kies de optie die bij jou past

Grofweg zijn er drie mogelijkheden om uit te kiezen:

  • verkoop op eigen locatie

  • verkoop via een vestiging van een deskundige partij

  • verkopen aan een deskundige partij

Iedere methode heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Bij verkoop op eigen locatie kun je de wagen blijven gebruiken, wat voor veel transport ondernemers erg belangrijk is. Bijvoorbeeld als je het geld van de verkoop wil investeren in een nieuw exemplaar. Omdat je jouw vrachtwagen direct verkoopt aan de eindgebruiker, is dit ook de optie met het grootste financiële voordeel.

Verkopen via de locatie van een deskundige partij, kan betekenen dat je een voorschot kunt ontvangen en het scheelt je vooral een hoop tijd. Je hoeft namelijk zelf geen tijd vrij te maken om je vrachtwagen gereed te maken voor de verkoop en te onderhandelen met kopers. Het is een makkelijke manier, als je krap zit in je tijd.

Tenslotte is er de mogelijkheid om je vrachtwagen meteen van de hand te doen aan een deskundige partij. Te vergelijken met het verkopen van je privéwagen aan een garage. Je ontvangt natuurlijk minder, maar alles is wel meteen geregeld en je weet precies waar je aan toe bent.

Waar je op moet letten

Tweedehands vrachtwagens zijn erg gewild en het is belangrijk om voorzichtig te werk te gaan. Ten eerste is het belangrijk om de juiste verkoopprijs te bepalen, wat niet eenvoudig is als je niet dagelijks in deze sector werkzaam bent. Als je besluit om een expert in te schakelen, is het slim om vooraf duidelijkheid te krijgen over eventuele voorafgaande kosten. Kies bij voorbaat voor een partij waar je kosten pas hoeft te betalen, nadat de verkoop is afgerond.

Tenslotte is de beste manier om je vrachtwagen zo goed mogelijk te verkopen, door je ook te richten op kopers buiten Nederland. Dit kan betekenen dat je vrachtwagen in een ander land moet worden opgeleverd, dus het is zinvol om van tevoren na te gaan wat hiervoor de mogelijkheden zijn. Je koper zal zich bijvoorbeeld maar helemaal in IJsland bevinden. Hoewel dit een geweldige bestemming is, kan het nogal wat gedoe zijn als je het transport van je vrachtwagen zelf moet regelen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie