Nog geen plannen voor deze zomer? Overweeg een rondreis door IJsland met vrienden, familie of alleen!

Rondreizen door IJsland met reisgezelschap

Nog geen plannen voor deze zomer? Overweeg een rondreis door IJsland met vrienden, familie of alleen!

Redactie Baaz
Overweeg een rondreis door IJsland met vrienden, familie of alleen! Op kantoor beginnen de eerste collega’s al naar je vakantieplannen voor aankomende zomer te vragen. Tot je verbazing happen verschillende collega’s toe en vertellen over hun geplande reizen naar Amerika, Thailand en Zuid-Afrika.

Dit zet je aan het denken: wordt het niet eens tijd om de campingvakantie naar Frankrijk te verruilen voor een indrukwekkende rondreis door IJsland? Snel googel je op een aantal termen gerelateerd aan IJsland en een nieuw vakantie-idee is geboren.

De hoogtepunten van IJsland

IJsland is mogelijk niet de eerste vakantiebestemming waar je aan denkt, maar IJsland mag zeker niet op jouw lijstje voor vakantiebestemmingen ontbreken. IJsland is namelijk een indrukwekkend land, dat bekend staat om haar landschappen. Als je IJsland in een notendop wil verkennen, dan start je uiteraard in Reykjavik. In de hoofdstad kun je je ogen uitkijken, maar het is ook mogelijk om direct door te reizen naar de Golden Circle. Bekend bij vrijwel iedere reiziger is dat de Golden Circle je versteld doet staan door de gigantische geisers en watervallen. Daarnaast bezoek je tijdens een rondreis IJsland natuurlijk verscheidene vulkanen en de Blue Lagoon bij Keflavik.

Praktische informatie voor reizigers

Sta jij te popelen om naar IJsland te vertrekken en kun je niet wachten om aan je onverwachte avontuur te beginnen? Wees je er dan bewust van dat je wel de nodige voorbereidingen moet treffen om deze rondreis door IJsland mogelijk te kunnen maken. Zo worden vliegtickets duurder, naarmate je langer wacht met boeken. Ook raden we je aan om je met de auto van A naar B te verplaatsen, omdat je dan de vrijheid behoudt om dagtrips te maken en onverwachte activiteiten te ondernemen. Plan daarentegen accommodaties van tevoren, zodat je verzekerd bent van een slaapplek in afgelegen gebieden of juist in het drukke Reykjavik. Ben jij niet van het plannen en geef jij de organisatie van de rondreis liever uit handen? Laat dan
Riksja Travel een reisplan voor je opstellen!

Rondreizen door IJsland met reisgezelschap

Rondreizen door IJsland kan als individu best een uitdaging zijn, als je zoveel mogelijk van het land wil zien en alle uithoeken van het land wil verkennen. Het is daarom prettig om met reisgezelschap op pad te gaan, die het liefst natuurlijk ook over een rijbewijs beschikken. Ga bijvoorbeeld met je avontuurlijke vrienden op pad of reis met je familie. IJsland is bovendien geschikt om in rond te reizen met kinderen. Zo kun je er ziplinen door canyons, zijn veel cottages gelegen in bossen waar je met kinderen op avontuur kunt gaan en leent het landschap zich goed voor activiteiten als fietsen, kanoën en wandelen. Kortom, een rondreis door IJsland kun je ondernemen met verschillende soorten reisgezelschap.

Photo by Norris Niman 

 

afbeelding van Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie