25 stuks naar Nederland

Japanse glam op wielen: de limited DS 3 Café Racer

Bart Remmers
DS Automobiles presenteert een moderne en gedurfde limited edition van de de DS 3, de Café Racer. Geïnspireerd op de Café Racer motor, is deze versie een mix van historie, retrodesign, glamrock en moderne technologieën.

Deze gelimiteerde, ultra gepersonaliseerde editie van de DS 3 is geïnspireerd op het werk van ingenieurs als Shinya Kimura, Japanse levenskunstfilosofie en evenementen als Wheels and Waves, en combineert de rijke en succesvolle geschiedenis van DS, het onconventionele karakter van het merk met prima prestaties en hightech technologieën. 

Studio BMD heeft de decoratieve elementen voor deze limited edition ontworpen en daarmee een unieke rock- en vintage sfeer gecreëerd waarin raffinement en design samengaan. De teams van DS Automobiles hebben op hun beurt deze DS 3 Café Racer geperfectioneerd met als resultaat een unieke, moderne auto met een sterke persoonlijkheid.

Geraffineerde rock

Een opvallend element is het dak in de vintage crème-tint Parthénon met daarop een ambachtelijk aangebracht, exclusief kunstwerk dat refereert aan het merk DS en de Café Racer beweging.
  
Specifieke badges op de motorkap en de portieren en de decoratie van de achterklep en de haaievin verwijzen naar de dakprint, allemaal elementen die het raffinement en de zorg benadrukken die besteed is aan deze limited edition.

Ook de bovenkanten van de portieren en de zijkanten van de passagiersplekken, de daklijsten en de spoiler zijn uitgevoerd in de kleur Parthénon die fraai contrasteert met de 3 leverbare carrosseriekleuren: Noir Perla en Bleu Encre, naast de kleur Gris Platinum die de sterke persoonlijkheid van de DS 3 Café Racer perfect weerspiegelt.

17 inch lichtmetalen velgen

Het moderne karakter is subtiel en stijlvol doorgevoerd, net als bij de authentieke Café Racer: 17 inch lichtmetalen velgen ‘BELLONE’ in hoogglans zwart met naafkappen in Parthénon crème, de grille met DS Wings en de beschermlijsten in exclusief matzwarte textuur afwerking, een verchroomde kentekenlijst, hoogglans zwarte portiergrepen, buitenspiegels in met hoogglans zwarte kap en matzwarte steun en extra getinte ruiten achter.

Tot 18 juni kan het publiek zich onderdompelen bij DS WORLD PARIS in de wereld van de Café Racer, een wereld van vrijdenkende en aparte motorrijders. Op het programma staat een foto-expositie van onder meer Laurent Nivalle, verantwoordelijke voor het DS Virtual Lab in het designcentrum van DS. Deze bekende fotograaf en liefhebber van motoren toont een serie foto's die hoofdzakelijk gemaakt zijn tijdens bijeenkomsten van insiders zoals het Café Racer Festival of ook de Grizzly Ride Out. 

Prijs en verkrijgbaarheid

DS 3 Café Racer PureTech 100 handgeschakeld: €26.950,- (19 stuks voor Nederland)
DS 3 Café Racer PureTech 110 automaat: wordt eind juni verwacht (6 stuks voor Nederland)

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart